Er is een tijd van komen...............

En een tijd van gaan…..

Na de nodige afscheidsborrels en knuffels ben ik zaterdag op de bus gestapt naar Antigua. Waar zaterdag avond gelijk een reunie plaatsvond!!! Sara was de middag ervoor naar Antigua gegaan, omdat zij zondag op het vliegtuig is gestapt naar huis. Ook Ali (een andere studente) was in Antigua en Mynor een leraar van school zou ook naar Antigua komen, maar was helaas ziek. Antigua is ruim 3,5 uur van Xela, maar afstanden zijn maar relatief, terwijl dat in Nederland de andere kant van het land is. Dus voor de laatste maal een borrel samen. Party time!!! Geweldig om toch nog met een aantal vrienden van Xela in Antigua te kunnen zijn. Maar het is me wel duidelijk geworden dat ik toch echt danslessen moet gaan nemen…..hihi.

Vrijdagavond was het ook tijd voor een feestje. Zou samen met Giovanni ergens wat drinken, maar een aantal vrienden van school wouden ook graag mee. Sta hier bekend als diegene die weet waar je naartoe moet voor een leuke avond. En ik heb een aantal guatemalteken als vriend, wat de rest niet heeft. En jahoor ook dit keer weer dolle pret!! En een aantal gratis tequilla shots omdat ik vertrek. Keek om 3uur ’s nachts voor de laatste keer op mijn telefoon voor de tijd. En dacht hoe kan het nou zo laat zijn. Kwam toen op het geniale idee dat de zomertijd in Nederland was ingegaan en het eigenlijk nog maar 2 uur was en ze hier geen zomertijd hebben…. Geniaal….not… zeker omdat de zomertijd helemaal niet ingaat op een vrijdagavond… hihi. Ik de volgende dag om 13:00 naar Antigua vertrok en dus eigenlijk alle tijd nog had. Mijn vrienden van school, de volgende ochtend om 7:30 naar het strand vertrokken….Maar ze wel zeiden dat dit de beste avond in Xela was!! (meer foto’s volgen nog)

Donderdagavond mijn afscheidsspeech in het Spaans gegeven tijdens het wekelijkse diner op school. Pfff voor een groep van 35 man, zonder spiekbriefje!!! Vrijdag mijn laatste Spaanse les. 6 weken lang heeft Fredy mij les gegeven. Wat niet altijd gemakkelijk moet zijn geweest. Aangezien ik erg van de woordjes ‘waarom’ en ‘maar’ hou en zo af en best een beetje humeurig en opstandig kan zijn. Maar hij altijd zijn geduld heeft weten te bewaren haha. We natuurlijk ook de nodige lol en interessante gesprekken hebben gehad. Dus een aardigheidje voor Fredy gekocht. En vlak voor vertrek toch nog post uit Nederland. Na 5 weken onderweg te zijn geweest is dan toch nog de post van mijn ouders aangekomen. Met een aantal typische Nederlandse spulletjes, waar ik mijn beide gastgezinnen blij mee heb gemaakt. En vrijdag voor de laatste maal hutspot gekookt als afscheidsdiner voor mijn familie! En ja hier in Guatemala lust men ook hutspot!! Of ze zeggen in iedergeval dat ze het lekker vonden en de bordjes waren leeg!!  Met een apart gespreksonderwerp tijdens het eten. Mijn ‘broertjes’ bekenden dat zij over het algemeen erg gecharmeerd zijn van de buitenlandse vrouwen. Met name dan meiden uit europa, want de Amerikanen vinden ze maar niks. Met een hoop eerlijkheid en details. Wat mijn gastmoeder deed blozen haha.

Raar om weg te zijn uit Xela. Maar aan de andere kant voelt het ook goed. Het is tijd voor een nieuw avontuur! En het is ook fijn om weer wat in de warmte en in de frisse lucht te zijn. Xela is was dat betreft maar een vieze stink stad. Alle verkeer en chickenbussen die zwarte dampen en uitlaatgassen achter laten. Maar ook een stad waar ik een geweldige tijd heb gehad. Mijn Spaanse les ging de laatste paar dagen wonderbaarlijk en ik verlaat met een tevreden gevoel de school. Ik heb er hard voor gewerkt en geleerd maar spreek nu mijn woordje Spaans (min of meer).

Inmiddels ben ik dus in Antigua waar ik lekker even een paar daagjes relax. Wat dingen uitzoek. Ben weer in hetzelfde hostel als waar ik eerst was met Ankie en de Noren. Danielle een Nederlandse is hier 6 jaar geleden blijven hangen omdat ze verliefd is geworden op een guatemalteek. Nu hebben ze samen een hostel. Ze hebben een nieuwe barmedewerker nodig en mij werd min of meer gevraagd of ik daar interesse voor had… Hmm ik wil graag een maandje ergens werken, maar had eigenlijk Nicaragua in mijn hoofd. Maar dit was ook wel interessant dat ik er later in mijn bedje toch nog eens over na heb gedacht… Ik zou dat namelijk kunnen combineren met vrijwilligers werk… Maar mijn visum is nog maar 3 weken geldig en ik heb Antigua eigenlijk ook wel gezien en is toch wat te toeristisch. Dus stap morgen toch echt op de bus naar Salvador.

Wist je datjes:

-       De favoriete openingszin van mijn ‘broertjes’ is: I don’t like your hair

-       Dit de ideale openingszin blijkt te zijn, omdat elke vrouw hierop ingaat…

-       Sander me waarschijnlijk op komt zoeken in Costa Rica en Panama

-       En 4 weken mee gaat reizen

-       Ook Susanne waarschijnlijk op vakantie gaat naar Costa Rica met een vriendin

-       Dat het dus een gezellige boel gaat worden

-       Ik inmiddels al 6 weken geen Nederlands meer heb gesproken

-       Nouja alleen dan op Skype

-       Ik morgen vertrek naar Salvador naar El Zonte (aan het strand)

-       Dat de vrouw van de president (First lady) zich verkiesbaar wil stellen voor de volgende verkiezingen.

-       Dit volgens de regels niet kan omdat ze getrouwd is met de president

-       Zou daarom nu is gescheiden van de president

-       Dat de bevolking hier niet achter staat

-       Dat de kans erg groot is dat ze toch de verkiezingen gaat winnen

-       Dit misschien niet eerlijk gebeurd.

-       De verkiezingen in september zijn.

-       Er hier in Antigua veel religieuze optochten zijn ivm Pasen. Nu elke weekend.

-       En in de paasweek elke dag.

-       Ik voorlopig even geen telefoonnummer heb, denk pas weer in Nicaragua.

-       Ik de laatste week toch weer even als fysio heb gewerkt….

-       Ik 2 leraren heb behandeld.

-       Ik een fantastische tijd heb gehad in Guatemala

Comments 5

Ankie 29-03-2011 10:55

He Agnes,
Dus party party? Haha, mooi! En wederom de tequilla weer op tafel. Heb ik hier in Nederland niet meer gehad..
Jammer dat je daar weer weg gaat, maar die andere landen die je nog gaat zien, zijn ook prachtig hoor! Dus toch naar Playa El Zonte? Heel veel plezier daar! Succes met surfen en de surfmannen..
Adios,
Ankie

Inge 29-03-2011 20:38

Hey Agnes,

Klinkt super allemaal wat je meemaakt. En genoeg party zo te lezen ;-)
Goed hoor dat je spaans zo verbeterd is. Ik probeer Chinees te leren maar schiet nog niet echt op ;-)
Veel plezier met de verdere reis. Geniet er van.

Groetjes,
Inge

lidy van dam 29-03-2011 22:07

Hej agnes,
Fijn om al weer zo snel een verhaal van je te krijgen! Moeilijk hè, afscheid nemen; wat kun je je in korte tijd hechten aan mensen. Zeker als je dezelfde interesse hebt. En wat fijn dat je zo veel gastvrijheid hebt ontmoet. Ik vind je echt een kanjer dat je zo hard hebt gestudeerd op Spaans. Ook leuk om je ouide vrienden weer te ontmoeten. Hebben jullie ook al weer een nieuwe afspraak ergens? Volgens mij kun je als je in geldnood zit of gewoon ergens wat langer wilt blijven gemakkelijk werk vinden. Je kunt je ook verstaanbaar maken en dat is een pré. En met jouw vak kun je altijd overal terecht (al is het op de markt voor een nekmassage, dat heb ik nl. in Brzilië gezien). Ik profiteer er trouwens ook van dat jij in verweggistan zit, want nu hebben je ouders ook skype en kunnen we lekker kletsen. Binnenkort ga ik naar Nederland en ga een dagje naar ze toe. Lijkt me erg leuk.
Nou meid, geniet van je nieuwe stek en ik hoor graag weer een nieuw verhaal. Groeten, Lidy

jannie wolf 30-03-2011 13:32

hoi agnes,
zo dat was een afscheid met veel party, party en genoeg drank maar wel gezellig. nu op naar het volgende avontuur, dat is alleen wel lang in de bus zitten hoorde ik van je mams maar ja je moet er wat voor over hebben. leuk dat sander een tijdje met je mee gaat reizen. knap hoor dat je al zo goed spaans kan!!!!!!!!!!! snelle leerling! nou veel succes maar weer en kijk weer uit naar volgende verhaal. groetjes jannie en theo

renske 01-04-2011 16:07

Hallo Agnes.

Mis je je vrienden uit Guatamala al? Het zal wel weer wennen zijn, om alleen te reizen. Maar je zal wel weer nieuwe mensen ontmoeten.
Fijn, dat het surfen al weer redelijk gaat. En je hebt weer eens lekker warm weer.
Morgen hebben we hier ook weer mooi weer, voor 1 dag. Dus de bbq gaat weer eens aan.
Fijn weekend en geniet ze.
Liefs van ons.

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer