A & A in Guatemala

Het is alweer een tijdje geleden sinds het laatste verhaal. Maar vanwege de slechte internet verbinding niet mogelijk om eerder een verhaal en foto’s te oploaden.

Even kijken waar ik moet beginnen. We zijn inmiddels dus vertrokken uit Caye Caulker. Dinsdag zijn we naar Orange Walk gegaan. Dit is op het vaste land van Belize. Geen mooie grote airco bussen meer, maar een soort oude schoolbussen met harde muziek. Backpack naast je of op schoot ipv in het bagage ruim haha. Weer heel anders dan Mexico. Maar wel erg leuk! Vanuit Orange Walk zijn we naar Lamanai geweest. Dit zijn Maya ruines in de jungle. We gingen hier in een boot naartoe over een rivier met krokodillen. Nouja krokodillen wij hebben alleen baby krokodillen gezien (maarja die hebben ook een mama). Verder onderweg apen en mooie vogels gezien en een schildpad. Lamanai zelf was ook erg leuk. We hadden een leuke gids die ons rond leidde en hier mag je ook de ruïnes beklimmen.

Na Lamanai en Orange Walk zijn we naar Guatemala gegaan. We reisde in een mini busje van Belize City naar Flores in Guatemala. Hier hebben we een Noors stel ontmoet Mina en Frode met wie we nu samen reizen. Op de grens overgang moest we het mini busje uit en lopend Belize verlaten, maar moetsen eerst betalen om het land te mogen verlaten en via niemandsland Guatemala inlopen, waarna we weer verder gingen met het minibusje. De wegen zijn hier een stuk minder goed. Een hoop ongeasfalteerde wegen en met gaten. Maar Guatemala is wel echt super mooi. Een echte aanrader.

We zijn 3 nachten in Flores gebleven. Een klein plaatsje op een schiereiland, waar vandaan je makkelijk naar Tikal kan. Dit is ook de eigenlijk pas de eerste keer dat we in een dorm (slaapzaal) hebben geslapen. In Flores hebben we eerst lekker een dagje gerelaxt. De dag erna (zaterdag) zijn we naar Tikal geweest. Dit zijn ook weer Maya Ruïnes. Deze liggen in de jungle, in the middle of nowhere. En dat is een erg groot Maya complex. We vertrokken al 4:30 ’s morgens om de zonsopkomst te zien. Helaas was het bewolkt dus geen mooie zonsopkomst voor ons. Maar wel lekker voor de temperatuur. We hebben daar de hele ochtend rond gelopen met een gids. We zijn dus goed bezig geweest met culturele uitstapje... hihi We weten steeds een beetje meer van de Maya cultuur. Maar voor mij voorlopig wel even genoeg Maya tempels en ruïnes.

Zondag zijn we vanuit Flores naar Lanquin vertrokken samen met Frode en Mina.  Ook dit keer weer in een mini busje. Alleen werd deze echt propvol geladen. Zaten echt allemaal helemaal klem. Steeds als je dacht nu is het echt vol, werd er toch nog iemand ingepropt.... Lanquin ligt midden in het binnenland in de bergen. Dus de weg ernaar toe was vol met gaten en berg op en berg af. Scherpe bochten, diepe afgronden. Dus een hele belevenis met zijn allen in een koekblik. Lanquin is erg klein, je kan het amper een dorpje noemen. We zaten hier echt in een super mooi hostel (El Retiro). Met allemaal kleine bungalows. Heerlijk eten (een buffet) en echt een hele mooie omgeving. We hebben hier een middag getubed (in banden de rivier af met een biertje) en een dagtrip gemaakt naar Semuc Champey (dat was gisteren, dinsdag). Dit zijn een soort meertjes boven een rivier, eigenlijk een soort van natuur wonder dus. Heel apart en heel mooi. Super mooie natuur. Hier hebben we in gezwommen en van meertje naar meertje gegaan.

Voordat we bij deze meertjes waren zijn we eerst nog in een grot geweest. Deze staat voor een deel vol met water en is donker. We moesten dus met kaarsjes naar binnen om iets te kunnen zien. Klimmen, zwemmen en springen door de grot. Daarna zijn we de rivier weer afgegaan in een tube (rubber band). En je kon nog van een schommel in het water springen. Dit was echt een super dagje!

En nu zijn we onderweg naar Rio Dulce

Nog even snel een paar wist je datjes:

- Er  vlakbij Orange Walk Mennonites wonen. Dit zijn een soort Amish. Zij komen oorspronkelijk uit Nederland, Duitsland en Rusland.

- Zij werken en wonen op het platteland.

- Ze betalen gaan belasting over hun land en dienen niet in het leger.

- Skype in Belize verboden is door de regering.

- De regering het telefoonnetwerk beheerd

- Ik enorme trek in pizza had in Orange Walk en deze pizza echt enorm was

- Wij samen aten met Jason en Michael uit Engeland

- Hun echt super naïef zijn, maar wel de mooieste verhalen hadden.

- Wij samen reizen met Mina en Frode

- Zij beide verpleger/ ster zijn.

- We nog 3 engels hebben ontmoet, Jamie, Tom en Susan

- Zij met hun laatste jaar van de studie geneeskunde bezig zijn

- Wederom we medsich dus goed vertegenwoordigd zijn

- Ik in Lanquin bedbugs in mijn bed had (bed vlooien)

- Ik dit gelukkig op tijd ontdekte, omdat ik ze 's nacht over me heen voelde kruipen.

- De dorm vol was, dus ik een nacht buiten met mijn slaapzak in de hangmat heb geslapen.

- Dit niet de meest comfortabele nacht was.

Tot snel.

Veel liefs

Comments 7

pap en mam 03-02-2011 10:30

Hallo Agnes.
Weer een leuk verhaal en mooie foto s.
Jullie beleven en zien wel veel.
Een aardig kleurtje hebben jullie al.
Geniet ervan en wees voorzichtig.
Groetjes ook aan Ankie.
Liefs pap en mam.

Danaja 03-02-2011 11:09

Supermooi.... als ik die foto´s zie, dan wil ik er ook heen!
Ja, het lijkt er wel op, dat jullie het er enorm naar jullie zin hebben.

Ik verheug me op de volgend update

Hier is ook alles goed, nog 6 weekjes en dan ben ik die lastige buik kwijt, jippie!
Liefs en pas op jezelf,
Danaja

Hans en Ellen 03-02-2011 20:52

Hey Agnes

Ziet er weer allemaal Super mooi uit!!
Jammer dat wij niet in je handbagage pasten !! hihihi
Benieuwd naar je volgende verhalen en foto's

Geniet er van !!!!

Groetjes xxx
Hans en Ellen

Laura B. 03-02-2011 22:45

Hé Agnes,
gelukkig zie ik dat je weer wat hebt achtergelaten, zat er echt een beetje op te wachten! Wat mooi die meertjes boven de rivier, heb meteen gegoogled voor meer foto's en het ziet er allemaal geweldig uit! Maar waarom heb je jezelf gescminkt? Ziet er wel jolig uit, maar had zeker ook een praktisch nut?
Hier gaat alles goed. De stagiaire wordt nu al gek van mij Hij is erg leergierig. Ellen zou hem vanmorgen ophalen om naar de BVT's te gaan, maar had per ongeluk een nieuwe collega aangezien voor stagiaire die gewillig, maar enigszinds verbaasd, meeging en zich liet verassen... en die arme jongen maar wachten tot ie werd opgehaald, lol. Maar gennoeg over hier, ik hoop dat je nog heel veel plezier zal hebben in Guatamala en ik kijk uit naar je volgende blog, liefs Laura.

gonny 04-02-2011 22:24

Even een kort berichtje nog voor wij vertrekken around the globe. Het gaat daar wel goed met je heb ik het idee. Tot nu toe dus gelukkig alleen maar leuke dingen beleefd. Het ziet er nog steeds paradijselijk uit waar je bent. Een paar weken dus even geen reactie van ons. vanavond je pa en ma nog even aan de telefoon gehad, goede reis wensen enzo. Morgen inpakken en dan zondag op het vliegtuid, 24 lange uren. Voor ons helemaal nieuw. Agnes vermaak je maar mooi daar, de hartelijke groeten van ons,
Marten en Gonny

jannie wolf 05-02-2011 16:40

hoi agnes,
prachtig weer zo'n mooi verhaal te lezen, joh wat hebben jullie al veel gedaan en gezien, fantastisch. geniet maar weer verder en we kijken weer uit naar het volgende verhaal. pas goed op jezelf.
groetjes theo en jannie

lidy van dam 06-02-2011 16:23

Nu snap ik waarom de zorg zo slecht is en niet meer te betalen. Alle medische werkers reizen over de wereld.

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer