Happy New Year!

Allereerst allemaal een gelukkig Nieuwjaar! Hopelijk hebben jullie allemaal een geweldige jaarwisseling gehad. Hier in Sydney was het in iedergeval geweldig!! Ik heb altijd gezegd dat ik één keer in mijn leven in Sydney oud en nieuw wil vieren. En daar was ik dan!! Wahaaa. Fantastisch zeg dat vuurwerk! 15 minuten non-stop van alle kanten! Maar daarvoor moest ik ’s ochtend al op pad. The place to be is Mrs Macquaries point.

Vanuit hier heb je uitzicht op Sydney harbour en het operahuis. Plek voor 20.000 man. Kinkt veel maar dit aantal was om 15:00 ’s middags al bereikt! Gelukkig waren wij toen al binnen! Stonden vanaf 11:00 in de rij en waren om 14:00 binnen, ja jullie lezen het goed, 3 uur in de rij…. Daar is de Efteling niks bij. Eenmaal binnen een plekje op het gras gezocht, hutje mutje, en wachten maar op het vuurwerk… Wat nog wel even ging duren… maar gelukkig was er een erg gezellige sfeer. En alles was het wachten meer dan waard! Super heet was het  overdag... Dit x een plu voor de schaduw...

Inmiddels ben ik alweer een week in Sydney. Sydney een geweldige stad… Maar wel met een prijskaartje…. Ik heb op het allerlaatste moment nog een hostel geboekt aan Georgestreet (de hoofdstraat van sydney) in Chinatown. Was wel een beetje laat met boeken, paar dagen voor oud en nieuw. Bleek dat mensen al in Juni geboekt hadden om met oud en nieuw in Sydney te zijn… En dat alles al maanden vol zat… Nouja mazzel gehad dus hehe…  Hostel is zozo… Niet echt een sociaal hostel, mensen zijn redelijk gesloten… Maar de ligging is prima en ik moest een hoop regelen afgelopen week. Bankrekening openen, sofi nr aanvragen, telefoon regelen, post adres openen en natuurlijk op zoek naar een baantje. Had gedacht dat dat wel makkelijk zou gaan… Maar dat viel nog wel even tegen. Er was vrij weinig op de websites te vinden en sprak mensen die al weken op zoek waren. Maar waar een wil is, is een weg zeg ik altijd maar! Het liefst wil ik weg uit Sydney, omdat de huur en het leven hier gewoon te duur is… En aangezien ik dringend geld nodig heb, moet ik een goedbetaald baantje hebben en ergens waar ik geen geld uit kan geven. Conclusie: de Outback! De Australische middle of nowhere. 1 dag bezig geweest met googlen en Lonely planet doorspitten naar Roadhouses en Resorts. Dag 2 bellen geblazen. Eerste 2 hadden niemand nodig op dit moment, maar ik mocht mijn CV opsturen. Belletje nr 3. Ze hadden een vacature en wouden net gaan beslissen wie het zou worden (4 andere kandidaten)… Maar nu ik toch aan de telefoon was konden we wel een interview doen en of ik gelijk mijn CV wou faxen. Een uur later werd ik gebeld dat ik het geworden was… Jippie!!! Mijn nieuwe job is housekeeping en een helping hand in de keuken, haha oftewel kamermeisje in een duur resort in Kings Canyon, werkelijk in de middle of nowhere, dichtstbijzijnde plaats op 86 km. Genaamd Ayers Rock, bij de meeste van jullie wel bekend als de grote rode rots in het midden van Australië. Nou ben benieuwd, maak namelijk zelf nooit mijn bed op… ben altijd van mening dat het beter is om het dekbed open te laten, kan het lekker luchten en strijken doe ik al helemaal niet aan… Tja ik heb ervaring met het runnen van een hostel, dat heeft de doorslag gegeven… Ik krijg een soort korte opleiding en wordt goed betaald! Dus morgen vlieg ik naar Ayers Rock, waar ik 2 nachtjes blijf en vervolgens op naar Kings Canyon, oja voor diegene die willen zien waar ik ga werken hier de site: http://www.kingscanyonresort.com.au/

Maar natuurlijk heb ik ook meer gedaan in Sydney. Ben natuurlijk naar de Harbour bridge geweest, darling harbour en naar het Opera huis. En heb ook 2 dagen geshopt. Had namelijk echt dringend nieuwe kleren nodig en tja het is uitverkoop!!

Nu mijn tas pakken en morgen op naar Ayers Rock!!

 

 

Harbour bridge!!

Operahuis!

 

Wist je datjes:

-          Sydney echt mega duur is…

-          Nog duurder dan NL…

-          Ik Sydney een geweldige stad vind…

-          Maar er hier wel een heel ander soort backpacker is…

-          Meer de jeugdige coma zuipers zeg maar…

-          Ik daar niet zo’n behoefte aan heb…

-          Er geen alcohol in de supermarkt wordt verkocht…

-          Alleen in de speciale bottle shops

-          Ahhh en super duur… 6 flesjes bier voor 18 dollar, 13 euro!!!

-          Ik mijn draai nog niet echt heb gevonden in Australië…

-          Maar ik hier ook nog maar een weekje ben…

-          Ik nu eerst 7 weken ga werken….

-          En daarna met Ankie en Felice ga rond reizen!!!

-          Mijn nieuwe mobiele nummer +61423633817 is

-          We dus weer kunnen sms-en..

-          Ik alleen niet zeker weet of mijn telefoon werkt in de outback..

-          En mijn vast postadres is:

<p >-          Agnes van Brug 
UltimateOz 20479
428 George Street, Level 7, Dymocks Building,
Sydney, NSW 2000 Australia  

-          En mijn post wordt doorgestuurd naar waar ik maar wil of ingescand. Ideaal.

Last pictures

Comments 4

nico en annemiek (hera) 05-01-2012 16:18

ha die agnes, hier weer eens een berichtje van ons, laten wij afgelopen zomer nu ook in kings canyon zijn geweest, we hebben 5 weken door australie gereisd.
kings canyon is prachtig. en ja australie is duur!!!
onze dochter heeft het afgelopen half jaar in de landbouw gewerkt in Nyah, veel geld verdiend en nu is ze weer op reis in zo azie.

leuk om te lezen wat je doet. blijf lekker genieten van de ausies en tot mails groet nico en annemiek (hardlopers)

renske 05-01-2012 16:53

Hallo dappere dochter.
Na onze ..skype ,,ochtend nog even een reactie´.
Leuk, om weer een verhaaltje van je te lezen.
Veel geluk met je baantje en wat zal je huishoudelijk worden.
Ik hoop, dat je leuke collegas hebt en geen comazuipers. Ha,ha,ha.
Veel plezier en tot horens.
Liefs pap,mam em Twan

Peter 05-01-2012 17:56

Ha die Agnes, moest er vandaag nog even aan denken, al bijna weer een jaar terug dat ik je op Schiphol heb uitgezwaaid. Een dan lees ik dat je nog zeker een week of 7 weg blijft, wel op tijd terug voor de RoPaRun he ?? als we het dan een beetje plannen hebben we tijd genoeg om onderweg ff bij te praten (toch)

veel plezier nog

Peter

lidy van dam 08-01-2012 17:20

Hej hej Agnes,
Om te beginnen wens ik je een heel goed nieuw jaar.
Zo te lezen ook een heel ander jaar in een nieuw continent.
En wie weet ga je ook nog veel van down-under houden. Er schijnt veel verschil te zijn tussen Australië en Nieuw-Zeeland. Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zullen zijn.
Wat moet die verwennerij van je nichtje heerlijk geweest zijn na de tijd in Latijns-Amerika, waar je toch veel 'zelf' moest doen.
Ga je nu oefenen om een Nederlands huisvrouwtje te worden?
Wie weet kun je nog een beetje masseren en zo bij de gasten; en heb je nog een bijverdienste.
Deze nieuwe stek lijkt me anders helemaal niet verkeerd hoor.
Blijf dus maar genieten en als het een beetje wil laat je ons ook weer meegenieten.
Hartelijke groeten uit Zweden.

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer