Holland and Norway in Guatemala

Zo hier weer mijn belevenissen. Dit keer wat sneller een bericht van mij :-) Hier is de internet goed dus daar moet ik gelijk maar even gebruik van maken :-)

Hoe is alles met jullie? Ik hoor dat het weer niet zo best is in Nederland, storm en regen. Hier is het weer gelukkig een stuk beter. En we hebben inmiddels al een lekker kleurtje!

Woensdag zijn we met een mini busje vertrokken richting Rio Dulce en Livingston.  Deze plaatsjes liggen in de jungle. Livingston kan je alleen vanaf Rio Dulce bereiken met een bootje over de rivier (90 minuten). We hadden de chauffeur een extra fooi gegeven om een stop te maken bij Finca El Paraiso. Hier moest je een stukje de jungle in lopen en dan kwam je bij een hete waterval! En deze was echt heet! Heel apart ergens in de jungle heb je opeens een hete waterval…De beste douche tot nu toe in Guatemala (tot nu toe alleen maar koude douches haha).

We hadden een hostel geboekt ergens halverwege tussen Rio Dulce en Livingston in de jungle. Dus alleen te bereiken met een boot en echt in de jungle. Zag er echt heel mooi uit toen we aankwamen. Alleen bleek het 1 groot spinnen paradijs te zijn!! En niet van die lullige spinnetjes zoals in Nederland, maar echt van die grote harige (zie de foto’s). Ze zaten echt overal. Op de wcpot en zelfs in je bed aan de binnenkant van je klamboe. Mina is echt super bang voor spinnen dus die had het niet meer. Ook Ankie vond er 1 aan de binnenkant van haar klamboe in bed en vond dit alles behalve prettig… De stroom ging ook om klokslag 10 uur ’s avonds uit. Met als gevolg dat het dan dus echt pikkie donker is!!! En de wc natuurlijk een hokje in de jungle is en niet in het gebouw waar je slaapt. En natuurlijk moet je dan plassen ’s nachts…. Loop je dan met je zaklampje op je teenslippertjes in je pyjama….

We zouden hier eigenlijk 2 nachtjes blijven, maar dit is er uiteindelijk 1 geworden. Ik ben na Afrika heel wat gewend wat betreft ongedierte en spinnen, dus had het nog wel een nachtje volgehouden, maar de rest wou graag weg haha . Wat ik me heel goed kan voorstellen. De volgende ochtend zijn we dus met de boot verder gegaan naar Livingston. Helaas regende het, kwam met bakken uit de lucht. hierdoor moetsen wij onze nieuwste mode in regenkleding showen haha. Inmiddels reist Russ (Amerikaan) ook 2 dagen met ons mee. Hij gaat vanuit Livingston naar Honduras. wat ik van Livingston vind weet ik niet zo goed. Aan de ene kant is het een bijzonder plaatsje, omdat het veel afrikaanse invloeden heeft (veel afrikaanse bewoners) en ziet het er ook wel mooi uit, maar aan de andere kant voelde het niet helemaal veilig aan. In Livingston zijn we ook 1 nachtje gebleven. Ik heb nog geprobeerd om samen met Russ ’s middags een (strand) wandeling te maken naar een waterval. Maar na een uur wandelen vertelde een politie agent ons dat de toegang tot de waterval om 16:00 dicht ging. Het was kwart voor vier, dus we zijn maar weer terug gelopen. En is dus gewoon een strandwandeling geworden van 2 uur. Helaas was dit strand niet echt paradijselijk. Er was bijna geen strand, de jungle begon vrijwel direct en het was ook vies… Er zaten van die aasgieren. Volgens mij zitten die alleen op plekken waar het vies is of iets doods ligt… Het voelde ook niet echt veilig om daar te lopen…. Voelde wel een beetje aan alsof iemand je elk moment kon overvallen… Dus had ook niks waardevols bij mij. “s avonds hebben we nog met zn allen gegeten. Toen we op straat liepen kwamen er opeens allemaal kleine kindjes op ons afgerend en omhelsde Mina, Ankie en mij. De mannen niet…. Maar wij waren ook degene met handtassen… Voelt heel erg om te denken dat die kindjes er misschien op uit waren om ons te ‘zakkenrollen’, maar zo voelde Livingston wel een beetje aan…. is eigenlijk voor de eerste keer dat ik me niet echt veilig voelde. De volgende ochtend hebben we de boot genomen naar Puerto Barrios en vanuit daar met de bus naar Antigua.

Vrijdag zijn we dus aangekomen in Antigua. Dit is echt een heel mooi plaatsje. Het staat geloof ik ook op de wereld erfgoed lijst. Maar in iedergeval heeft het wel iets. Mooie kleurrijke huizen, gezellige straatjes en Antigua is omgeven door 3 vulkanen, waarvan er eentje af en toe wat rook uitpuft. We hebben hier eerst een dagje wat gerelaxt en wat rondgelopen en wat geshopt. De dag erop heb ik gelunched met 3 mensen (uit Guatemala) die met een bepaald stroomapparaatje werken in de fysiotherapie waar ik ook mee werk. En vandaag hebben we vulkaan Pacaya beklommen. Wederom weer vroeg opgestaan. We werden namelijk om 6:00 al opgehaald (nouja dat bleek uiteindelijk 6:30 te zijn...) Uurtje rijden in een minibusje en daarna begon de klim. Was wel zwaar. Het was ookal behoorlijk warm. En de zon is op deze hoogte veel sterker. Er liepen zelfs paarden mee dus als je het niet meer trok kon je op een paardje verder. Nou wij zijn wel bikkels dus zijn gewoon lopend naar boven gegaan. Eenmaal boven was het allemaal meer dan waard.

We waren echt heel dichtbij vulkaan Pacaya. Er kwam ook nog behoorlijk wat rook uit en lag veel lava voor. We hadden marshmallows meegenomen die je zeg maar gewoon kon garen tussen de rotsblokken, zoveel hitte komt naar boven. Lekker hoor. En we hadden ook een super mooi uitzicht op de andere vulkanen. Daarna waren we wel uitgeput, dus even foto's gesorteerd en inspiratie opgedaan voor dit verhaal.

Morgen gaat de 'gang' (Holland en Noorwegen) weer verder naar San Pedro. Dit ligt aan een meer en het schijnt heel mooi te zijn. Dus ik ben benieuwd. Meer daarover de volgende keer.

En natuurlijk nog wat wist je datjes:

- We in Livingston toen we 's ochtends weggingen een grote plas bloed op straat zagen met een kaarsje erbij.

 -Dit nooit veel goeds kan betekenen. En livingston waarschijnlijk toch niet de meest veilige plek is

-We een eerste klas bus van Puerto Barrios naar Antigua hadden. Dit een stukje van 240 km is en 6 uur duurt.

- Dat dat wel wat zegt over de toestand van de wegen en het stijgen en dalen in de bergen.

- We onderweg een vrachtwagen met trailler zagen die compleet geplet was omdat er een enorme rotsblok naar beneden was gevallen op de weg.

- We niks kunnen verzinnen waarom Noorwegen bekend/beroemd is

- Wij Geert Wilders en Joran van de Sloot hebben

- Maar of je hier nou trots op moet zijn.

- Wij ook nog 2unlimited, coffee shops en the red light district hebben.

- Gisteren de broer van Frode ook is overgekomen en we nu dus met zijn 5-en zijn

- Vulkaan Pacaya een half jaar geleden is uitgebarsten

- De andere vulkanen nu ook moment kunnen uitbarsten

-Ankie en ik voor het eerst gekookt hebben

- Dit ook gelijk erg lekker was

Last pictures

Comments 7

mamma 08-02-2011 17:34

Hallo Agnes.
Weer een prachtig verhaal en fotos.
Prachtige spin is het, goed dat je broer-tje er niet bij was.
Ik zou daar s nachts niet naar de WC gaan hoor.
We wachten weer op nieuwe berichten. Veel plezier.
Groeten van je moedertje en een knuffel van Twannie.

hans 09-02-2011 20:25

Hoi Agnes,

Ziet er weer mooi uit daar!!
Je bent toch niet bang voor die kleine spinnetjes? haha.
Veel plezier nog en succes met je spaanse les.

groetjes,

Hans en Ellen

Vincent, Bieb en Manon 10-02-2011 20:45

Hai Ag!!!
Hier even een berichtje vanuit Zuid-Duitsland vanuit een 3 sterren hotel met een super goeie internetverbinding en een lekker bedje zonder vieze spinnen!, hahaha grapje!
Maar we zitten dus in een klein hotelletje in het plaatsje Erlangen, dat is nog zo' n 3a4 uurtjes rijden naar de volgende overnachting.
Manon heeft het erg goed gedaan vandaag!! we hebben goed kunnen doorijden en ze heeft helemaal niet gehuild of gezeurt. Er ligt hier nog geen vlok sneeuw, maar ze zeggen dat het dit weekend gaat sneeuwen, maarja dat kennen we wel, eerst maar eens zien!
Verder op dit moment geen nieuws! maar ik hou je op de hoogte hoor!

Heel veel liefs van je vriendinnetje en aanhang!!

Laura, Paul en Jasmijn 12-02-2011 16:33

Hey Agnes,

Wat een belevenissen!! Super mooie foto's!! Het ziet er allemaal super relaxt en gezellig uit. Onwijs fijn zo'n reisgezelschap. Spinnen argh....ik zou geen oog hebben dicht gedaan. Maar ik ben dan ook niks gewend natuurlijk...hahaha
Hadden de locals nog wat leuks over de compex te vertellen?
Jasmijn en Paul liggen nog steeds ziek in bed. Sneu voor ze mn voor Jasmijn die heeft het echt flink te pakken, ze moet ma koortsvrij zijn anders 3e x in 1 week naar de HA. Paul redt zich wel... Ik zal hier weer even voor zuster spelen. Geniet lekker verder.
We kijken uit naar de volgende belevenissen en natuurlijk je spaanse les vorderingen.....
Veel liefs Lau

Laura, Paul en Jasmijn 12-02-2011 16:33

Hey Agnes,

Wat een belevenissen!! Super mooie foto's!! Het ziet er allemaal super relaxt en gezellig uit. Onwijs fijn zo'n reisgezelschap. Spinnen argh....ik zou geen oog hebben dicht gedaan. Maar ik ben dan ook niks gewend natuurlijk...hahaha
Hadden de locals nog wat leuks over de compex te vertellen?
Jasmijn en Paul liggen nog steeds ziek in bed. Sneu voor ze mn voor Jasmijn die heeft het echt flink te pakken, ze moet ma koortsvrij zijn anders 3e x in 1 week naar de HA. Paul redt zich wel... Ik zal hier weer even voor zuster spelen. Geniet lekker verder.
We kijken uit naar de volgende belevenissen en natuurlijk je spaanse les vorderingen.....
Veel liefs Lau

Laura B. 12-02-2011 20:29

Hi Agnes
Wat grappig dat ze in die andere uithoek van de wereld ook de Compex kennen, zou je toch niet verwachten! Wat eng die spinnen en ook naar gevoel als je je niet veilig voelt; had je alles nog? Wat ik me afvroeg is of je overal wel kluisjes oid hebt om je kostbaarheden op te bergen? Hier alles ok, ben ook niet helemaal lekker, net als die 2 hierboven, maar niets errnstigs gelukkig. Enne, ja, hoe is het met het Spaans? Hasta el próximo blog! liefs Laura.

jannie 13-02-2011 12:02

hoi agnes, wat weer een mooi verhaal, vooral waar die spinnen in je bed lopen en toch wat eng dat het op sommige plekken niet veilig voelt. nou veel plezier maar weer verder.
groetjes jannie

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer