Inca Kola

Na regen komt zonneschijn. Dus samen met Claire van Huaraz op naar Huacachina. Huacachina is een piepklein dorpje, eigenlijk een oasis midden in de duinen (woestijn) en belangrijk: geen regen!! Pfff best warm hier haha. Tijd om onze bikini’s weer tevoorschijn te halen en lekker te relaxen bij het zwembad met een cocktailtje in de hand!

Tijd om de Pisco sours uit te proberen, pisco sour is de mix van Peru. En eentje smaakt naar meer haha.

Huacachina een oase midden in de duinen

Voor de volgende middag hadden we een buggy ride geboekt in de duinen met wat volgens ons de meest crazy chauffeur zou zijn. En hier hadden we geen ongelijk in! We hadden mooi de stoelen voorin en het was geweldig

Scheuren door de duinen, haha het was af en toe net een achtbaan, wat hebben we gelachen. Tussendoor gingen we ook zandboarden, op een plank de duinen af. Staand en liggend op je buik, al snel hadden we door dat op je buik je het snelst gaat.

En daarna nog wachten op de zonsondergang

Leuke trip. Gelijk daarna met de nachtbus naar Cusco, want het is tijd voor Machu Picchu!!

Dit was met stip de ergste busrit ooit… Dit was echt een busride from hell…De rit zou 13 uur duren wat uiteindelijk 16 uur is geworden, nu is dat nog niet zo erg, maar wel als de halve bus aan het kotsen is… Dus de wc was al gauw onbruikbaar…. De geluiden die mensen produceren en de geur is geen aanrader… Maar we hebben wel een nieuw Spaans werkwoord geleerd: vomitar… Maar wij hebben alles binnen gehouden. Leuk hostel gezocht in Cusco. En ik moet zeggen Cusco is een leuke stad. Mooi oud centrum en hoop moois in de buurt. Helaas wel erg toeristisch. Lekker een aantal daagjes rond geslenterd en de markten afgegaan. En tja zo’n alpaca trui hoort er toch wel bij hier en lekker warm voor de avonden en nog wat andere hebbedingetjes haha, dus de lokale economie weer gespekt.

En op de markt is het ook prima en goedkoop eten.

Claire had al ver van te voren de Incatrail geboekt naar Machu Picchu, dit moet je echt maanden van te voren boeken. En dat is voor mij geen optie, aangezien ik dat echt niet van te voren kan plannen. Maar er waren toch nog wat plekjes beschikbaar, omdat het laagseizoen is… Maar volgens mij is deze tour nogal over prijst, dus nee dank je. Er zijn ook andere trektochten naar Machu Picchu, maar goedkoop is het niet. Andere optie is met de trein van Cusco naar Machu Picchu, maar dit is helemaal over prijst. Maar…. Je kan ook zelf naar Machu Picchu en min of meer on a budget (en een groot deel overlapt de andere trektochten)! Grote backpack achtergelaten in Cusco en daypack gepakt voor de komende 5-7 dagen en hup op pad! Op naar het machtige Inca rijk. Ook wel weer een uitdaging en spannend om dit alleen te ondernemen. Met de bus van Cusco naar Santa Maria, ritje van ongeveer 6 uur… Daarna nog een uurtje in een collectivo (minibus) naar Santa Theresa. Hier een hostal gezocht, ’s avonds hapje gegeten en nog met een aantal locals naar de local disco. Volgende morgen ontbijtje en naar de hotsprings!!

Vlakbij Santa Theresa zijn namelijke natuurlijke thermale baden, heerlijk. En super rustig. Maar wel 3 Argentijnen en een Engelse ontmoet daar die op dezelfde manier naar Machu Picchu gingen. Dus niet meer alleen, maar met zn 5-en! Geluncht in Santa Theresa en met een collectivo naar een Hydro station, vanuit waar we te voet verder gingen. 2 uur lopen langs het spoor naar Aqua Calientes, ook wel Machu Picchu town genaamd. Mooie route! Mooie natuur en zelfs de avocado’s groeien hier aan de bomen.

Agua Calientes is het enige dorp vlakbij Machu Picchu, het eindstation van de trein en van de meeste tours. Maar ook een super Gringo town (toeristen), maar ook hier hebben we weer een super goedkoop Hospedaje gevonden. Entree ticket voor Machu Picchu gekocht en voor Huaynapicchu (de hoge berg die je ziet op de foto’s van Machu Picchu). Tja de entree blijft duur, ruim 50 dollar. ’S Avonds een paar pisco sours gedronken en slapen maar, want om 4:00 ging de wekker. Tijd voor de laatste etappe naar Machu Picchu! Een uur de berg op, ahaha traptredes (of een bus voor 8 dollar, maar dat is natuurlijk niet echt…) We waren als 1 van de eerste boven, zelfs nog voor de poort open ging! En om 6:00 Machu Picchu, voor de hele hordes toeristen komen!!

Machu Picchu: geweldig, mooi en indrukwekkend!!

 

Met de Argetijnen en Jo.

Van te voren was ik niet helemaal zeker van Machu Picchu, zoveel toeristen daar. De grootste toeristen trekpleister van Zuid Amerika. Maar als je dan zo dichtbij bent, tja dan moet je eigenlijk wel heen. Maar dit was toch echt wel één van de hoogtepunten van mijn reis.

Wat een indrukwekkende en bijzondere plek. Ruim 8 uur hebben we rondgelopen.

De trappen naar beneden waren een stuk makkelijker, besloten om nog een extra nachtje in Machu Picchu town te blijven en de volgende dag aan de terug wandeling te beginnen, aangezien we wel erg gaar waren. En lekker weer even naar de hotsprings in Santa Theresa.

Kuitmassage!

Daarna ging ik met Jo (Engelse) en Pablo (Argentijn) naar Ollantaytambo. En de andere 2 Argentijnen moesten door naar Cusco, aangezien ze donderdag weer in Argentinië moesten zijn. Ze hebben een eigen hostel in het noorden van Argentinië, waar ik wrs even langs ga op de weg naar Santiago!

Ollantaytambo ligt in de Sacret Valley. The Sacred Valley: allemaal nog echte kleine Andean dorpjes met Inca ruïnes, met lokale markten en orginele kledingdracht. Kortom nog het echte Peru (in mijn ogen)! En nog niet compleet overspoeld met toeristen. En ik wou hier graag nog een paar dagen een aantal dorpjes verkennen. 1 nachtje in Ollantaytambo gebleven, een klein dorpje met super gezellige en knusse straatjes. En nog zonder er erg in te hebben de ruïnes gratis bezocht, door per ongeluk door de uitgang naar binnen te lopen…hihi

Daarna gingen ook Jo en Pablo weer richting Cusco en ik naar Chinchero. Wat een leuk plaatsje! Ook hier de ruïnes weer bezocht en met een klein jongetje,Emanuell, die daar met zijn kudde schapen liep aan de praat geraakt.

Bij de kerk was een kleine markt met een hoop super mooie spullen. De vrouwen weven hier op een weefgetouw en maken mooie tassen, tafellopers, kleden etc.

Stukken goedkoper dan Cusco, stuk minder toeristen en super lieve mensen. Nachtje gebleven en de volgende dag naar het laatste dorpje van de Sacred Valley Pisac, waar ik weer had afgesproken met Claire, ’s middags bijgepraat en ’s avonds een hapje gegeten en de volgende dag weer naar de markt… Maar dit keer een stuk toeristischer, dus we hadden het snel gezien. Terug naar Cusco! En tijd voor schone kleren!!

En deze hele week was het geweldig weer!! Erg veel mazzel dus, want het is regenseizoen.

 Stempels Machu Picchu en Huaynapicchu in mijn paspoort!

pffff super lang verhaal geworden met een hoop foto's...

Wist je dat:

-       Machu Picchu pas in 1911 bij toeval is ontdekt

-       Over de Inca’s vrij weinig bekend is…

-       Ze in 90 jaar tijd van het noorden van Zuid-Amerika naar halverwege Argentinië zijn getrokken

-       En daarna van de aardbodem zijn verdwenen…

-       Ik met de Argentijnen weer een hoop Spaans heb gepraat!

-       Maar dat hun accent toch wel heel anders is.

-       Pisco Sour de populaire alcoholische mix is: Pisco, limoensap, eiwit, wat zoet spul en kaneel.

-       Jammie dit erg lekker is

-       En ze hier weer super lekkere Ceviche hebben, rauwe vis gemarineerd in limoen.

-       Inca Kola hier een super populaire frisdrank is…

-       Inca Kola gifgeel is, mierzoet is en naar bubblegum smaakt.

Last pictures

Comments 3

lidy van dam 03-12-2011 21:29

hej hej,
Meid wat weer een prachtig verhaal en wat een super foto's.
Ik heb een dvd van National Geografics over de Inka's. Ze hebben in feite elkaar uitgemoord. Vandaar die mysterieuze verdwijning. De moeite waard om te bekijken als je meer wilt weten. De winter wil hier maar niet komen. We hebben een 'Nederlandse' herfst, terwijl ze daar juist een hele mooie hadden. Van mij mag het weer gaan sneeuwen; droge vorst en zon er bij. Heerlijk.
Maar zoals jij in je bikini loopt is ook niet te versmaden.
Volgens mij heb je nog lang geen zin om naar huis te komen hè. Geniet maar verder. Je laat ons ook mooi meegenieten. Fijn hoor.
Tot de volgende keer. Groetjes uit Zweden.

Rob Blauw 04-12-2011 16:11

als het verhaaltje van Lidy van dam, behalve die DVD die heb ik niet, en mijn groetjes komen uit Nederland.

jannie 28-12-2011 16:44

hoi agnes,
heb net je laatste verhalen gelezen, was een beetje veel achter, komt omdat ik ziek ben geweest en druk met de kinders enzo.
wat een prachtige foto's had je weer bij gevoegd zeg!!!!!!!!
het volgende verhaal komt nu vanaf de andere kant van de wereld.
wacht het weer rustig af.
groetjes jannie

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer