Keep left!

Inmiddels zijn we niet meer met zn drietjes maar met zn viertjes. In Melbourne heeft Alida (uit Rijswijk) zich bij ons bestaande trio gevoegd.

Vanuit Melbourne zijn we begonnen aan de beroemde Great Ocean Road. Dit is zegmaar een stuk weg van 250 km in het zuid oosten van Australië langs de kust, langs beroemde rots formaties zoals de 12 Apostelen en kleine kustplaatsjes.

 

(Great Ocean Road)

Alida had al een auto gehuurd, dus nu zijn we met 2 auto’s onderweg, Amy en Gunther. Ook heeft Alida haar Nederlandse TomTom mee, maar ge-update met de Australische versie natuurlijk! Alhoewel…. Deze TomTom bij een beetje vage rotonde tegen ons zegt dat we rechts moeten aanhouden… Tja Alida doet dat dus….,ik zei nog Keep left, maar dat was al te laat. Haha stonden we dan aan de verkeerde kant van de weg…. Met Ankie en Felice die ons gewoon volgde… dit tot groot leedvermaak van een Australische man achter ons.

Maargoed we zijn dus nog altijd aan het kamperen.

We slapen nu met zn drietjes in de tent en Alida slaapt op een luchtbed in Gunther. Ook tijdens de Great Ocean Road zijn we weer op mooie plekjes geweest, 5 dagen en 4 nachtjes hebben we dit stukje van Australië verkend. Zo hebben we een wandeling naar een waterval gemaakt en op de terugweg zagen we opeens een dikke slang langs de weg.

Nouja ik zag hem niet, was er al gewoon langs gelopen (1 meter afstand), maar Alida zag hem wel en schrok zich rot en ik kreeg weer een hartverzakking van haar. Daarna een Echidna (een soort egel met hele dikke stekels) langs de kant van de weg. Auto langs de kant van de weg gezet en even terug gelopen…. Hoor ik opeens iets tussen de bosjes, dus ik ga even kijken. Ahhh schrok me rot… opeens oog in oog met een dikke bruine slang. Ik ben weer even klaar met de slangen…

Weer gekampeerd op mooie plekjes, tussen de kakatoes en kangaroes. 1 nacht hebben we luxe gedaan, het was namelijk echt noodweer en de hele camping stond letterlijk onder water, dus hebben we een cabin genomen. En heerlijk warps gegeten!

Heerlijk weer even op een echt bed slapen! Dit was trouwens echt een mooi plekje, echt in elke boom zat wel een koala!

Verder een aantal mooie wandelingen gemaakt, kangaroes, koala’, possums, echidna’s, slangen en ander wildlife gespot.

Mooie verlaten stranden bezocht,

 kleine dorpjes en natuurlijk de 12 apostelen gezien en andere rotsformaties, wat allemaal een beetje op hetzelfde neer komt.

Eigenlijk was het mooiste van de Great Ocean Road, het kamperen tussen alle  beestjes en de onontdekte plekjes ontdekken en niet zozeer de bekende toeristische trekpleisters.

 

Na de Great Ocean Road zijn we doorgereden richting Adelaide, om net onder Adelaide de ferry te nemen naar Kangaroo island! Dit was best nog wel een stukje rijden dus onderweg hebben we nog even gekampeerd op een mooi plekje. Van de Great Ocean Road naar Adelaide was trouwens een mooi stukje natuur. Echt het echte Australië! Mooie uitgestrekte landschappen met van dat gelige gras en van die leuke windmolentjes.

Volgend op ons lijstje Kangaroo island! Met de ferry dus naar kangaroo island vertrokken, een boottochtje van 45 minuten.

En eindelijk een heerlijk zonnetje!! Al bleek dat achteraf maar voor 2 dagen te zijn… 4 dagen zijn we op Kangaroo island gebleven. Ook weer een mooi eiland! Eigenlijk hebben we een beetje het hele eiland verkend. Na een nachtje op de camping naast de ferry zijn we gelijk naar het National park in het westen gereden om daar te kamperen en de omgeving te verkennen. We zijn naar de Remarkable Rocks geweest en hebben pelsrobben gespot!

 

 

 

 

Daarna regen, onweer en storm op komst, dus toch maar even niet kamperen, maar lekker naar een hostel. Leuk hostel trouwens. Uiteindelijk zijn we daar 2 nachtjes gebleven. Het weer klaarde gelukkig de volgende dag wel weer wat op, dus zijn we naar een mooi strandje gereden in het noorden (Stokes Bay)!

 

 

En ’s avonds hebben we een pinguin tour gedaan, want deze beestjes zijn nog niet afgevinkt op onze checklist. In eerste instantie was deze tour een beetje een tegenvaller... en we zijn nou eenmaal Nederlanders, dus er wat van gezegd... Vervolgens kregen we een privé tour met zn 4-tjes en hebben we ontzettend veel pinguins gezien! Maar helaas mochten we geen foto's maken.

 

De laatste dag zijn we naar een roofvogel show geweest. Wel een hoog bejaarde gehalte onder de toeschouwers, maar best een leuke show. Felice heeft de longen nog uit haar lijf geschreeuwd om Casper de uil wakker te maken, en tevens sommige oudjes die een beetje weggedoezeld waren ;) Op het laatst werden we gevraagd om nog even achter te blijven, of we wilden helpen bij het trainen van 2 jonge laughing birds. Nou natuurlijk, was hartstikke leuk. En toen was het tijd om de ferry weer terug te nemen naar het vaste land en richting Adelaide te rijden.

 

Wist je datjes:

-       We op weg van de Great Ocean Road naar Adelaide een klapband hebben gehad;

-       We dus met 4 meiden langs de kant van de weg stonden;

-       De eerste de beste auto voor ons stopte om ons te helpen;

-       Dit zo’n echte Australische man was met zo’n cowboy hoed;

-       Wij goed voor ons zelf zorgen;

-       Wij dan wel kamperen… maar wel de lekkerste maaltijden maken!

-       Wij helaas de afgelopen weken meer regen dan zonneschijn hebben gehad…

-       Wij van jullie horen dat de lente is begonnen in NL

-       Het in Nederland warmer is dan bij ons….

-       Marian Kleverlaan op mijn site vertelde dat Cas (haar zoon) ook in Melbourne is…

-       Ik Cas niet ontmoet heb….

-       Maar Anneriet laatst Cas wel ontmoet heeft..

-    Alida ons vanmorgen weer heeft verlaten....

-    Niet omdat ze ons niet meer aardig vond...

-   Dit was omdat ze al een tour had geboekt naar de Red Centre...

-   We nu dus weer met zn drietjes zijn.

 

Last pictures

Comments 3

dyt 23-03-2012 09:40

Jeetje Agnes,wat heb je alweer veel beleefd en wat schrijf je dat goed op, met prachtige foto's erbij maakt het elke keer weer een feestje om je belevenissen te lezen. Slangen, brrrr je zou er een nachtmerrie van overhouden. Schitterend al die dieren die je "spot ". Geniet verder nog van je belevenissen, groeten Dyt.

lidy van dam 26-03-2012 17:31

Hej daar down-under. Wat weer een prachtige reis en wat heb je weer veel gezien. Zo leuk om je verhalen steeds weer te lezen. Ik heb het donkerbruine vermoeden dat een reis met vier meiden nogal wat giechelen oplevert. Knalgezellig natuurlijk.
Waarom mag je in vredesnaam geen pinguins op de foto zetten????
Ga je je neef nog ontmoeten trouwens? Of is hij daar niet meer.
Veel plezier verder en pas op voor enge slangen.
Lidy

hans 28-03-2012 23:06

Hoi Zus,

Mooie verhalen weer!!
Ik dacht dat je niet bang voor slangen was..... haha
De lente in Nederland in inderdaad al lekker begonnen! Al tweer keer de bbq in de fik gestoken! HEERLIJK !!

Veel plezier nog!!

groeten,

Hans en Ellen

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer