Kiwi experience

De laatste paar dagen in Zuid Amerika waren vrij hectisch. Honderden gedachten gierden door mijn hoofd en brachten mijn hoofd op hol. Zuid Amerika heeft mijn hart veroverd dat is 1 ding dat zeker is! La Paz… Ik ben hier maar 1 nachtje geweest… Het eerste cafe wat ik binnen liep was Nederlands, vervolgens een vacature voor een fysio voor gehandicapte en verwaarloosde kinderen en daarboven op nog eens een memo met appartement te huur… Hoe met ik deze tekenen/ signalen nou weer interpreteren… Moet ik dan toch blijven… Ahhh waarom gebeurd dit een paar dagen voordat ik vertrek…  Hier raak ik behoorlijk van in de war. Mijn hart en verstand die elkaar tegen spreken….Maar mijn ticket is geboekt en betaald, het is tijd voor een nieuw avontuur aan de andere kant van de wereld! En we zullen zien wat Nieuw Zeeland en Australië voor mij in petto hebben! Vanaf La Paz heb ik 40 uur in een bus doorgebracht naar Santiago de Chili. Onderweg een stop in Iquique waar ik een dagje op het strand heb uitgerust. Het kon erger de busrit, leuke mensen en lekker Spaans kletsen! Maar uiteindelijk behoorlijk gesloopt Santiago bereikt. En laten hier nou net de wijngaarden van Chili zijn ;) Dus gelijk een lekker flesje wijn gekocht ;) En eindelijk is de wijn weer betaalbaar!! En de laatste dag ben ik op wijntoer/ proeverij gegaan bij Casillero del diablo. Uitgebreide proeverij gedaan met kaasplankje erbij! Erg leuk, maar van kaas weten ze niet veel hier hoor…

En uiteindelijk brak 20 december aan, de dag waar ik zolang tegen aan zat te hikken. Na bijna een jaar is het tijd om Latijns Amerika te verlaten… Met natte oogjes ging ik het vliegtuig in… Zuid Amerika zit diep, heel diep. Wat een prachtig continent! Fantastiche mensen en zoveel te zien en te doen!

Aangezien ik alle tijd had in de bus heb ik mijn hoogtepunten, feitjes en wist je datjes op een rijtje gezet:

 

Top 5 landen:

1.       Ecuador

2.       Colombia (eigenlijk gedeeld nr 1 samen met Ecuador)

3.       Nicaragua

4.       Guatemala

5.       El Salvador

Top 5 hoogtepunten:

1.       Galapagos eilanden (Ecuador)

2.       Machu Picchu (Peru)

3.       Corn islands (Nicaragua)

4.       Cotopaxi (letterlijk een hoogtepunt op 6km!!) (Ecuador)

5.       Quilatoa loop (hoog in de Andes, waar ik een maandje heb gewerkt) (Ecuador)

Wist je dat ik de afgelopen 12 maanden:

-          In 13 landen ben geweest

-          In 98  verschillende bedden heb geslapen;

-          10 nachten in de nachtbus heb doorgebracht;

-          3 nachten in een tent heb geslapen;

-          8 nachten op een boot heb geslapen;

-          2 wedstrijden van de WK voetbal -21 heb gezien

-          19 x heb gedoken

-          Op 17 verschillende eilanden ben geweest;

-          7 vulkanen heb beklommen;

-          1 x ziek ben geweest (Utilla, Honduras)

-          1x ben overvallen en 1x geskimd.

 

De andere kant van de wereld!

Dit jaar heb ik 21 december totaal overgeslagen… Vanwege de vlucht naar Nieuw Zeeland en 16 uur tijdsverschil heb ik deze dag totaal geskipt.

Dus 22 december kwam ik ’s ochtends in alle vroegte aan in Nieuw Zeeland. In een andere wereld was ik beland… iedereen die Engels spreekt, wat een rust op straat, niet non-stop getoeter, links rijden… Oei en westerse prijzen… Tijd om naar Matamata te gaan, waar mijn nichtje Femke woont!! Gezellig met de feestdagen!! Met de bus op naar Matamata waar Wim (Femke’s vriend) me op kwam halen van het busstation, Femke moest nog een laatste dagje werken. Maar ik kwam rond de lunch aan, dus Femke opgehaald van haar werk en lekker lunchen. Wat denk je hebben ze hier gewoon Oma’s pannenkoeken huis, gerund door een Nederlandse chefkok uit Haarlem! Met allemaal Nederlandse lekkernijen! Dus na een jaar zat ik dan lekker te smikkelen van een patatje oorlog en een kroket en echte Nederlandse kaas!! Daarna op naar de boerderij van Wim en Femke. En heerlijk mijn eigen kamertje en bed!! Ohh en een hele eigen badkamer met een ligbad!! Haha dus na een jaar ook heerlijk in bad! En Femke had allemaal lekker douche en badspulletjes klaar gezet. Wat een luxe, heerlijk, in de 7e hemel was ik!

En als avondeten: Andijvie stamppot, vers uit femke’s moestuin… Op tijd mijn bedje in om het klokje rond te slapen (en mijn jetlag te overwinnen). Wonderbaarlijk fit was ik de volgende dag en van een jet lag heb ik de rest van de week niks meer gemerkt! Vrijdag heeft Femke me meegenomen naar watervallen in de buurt, waar we lekker hebben gewandeld. Super handig mijn eigen personal tourguide! En vrijdagavond is het Pannekoekenhuis avond! Vind ik helemaal niet erg, elke vrijdag komen hier een aantal Nederlanders uit de buurt eten. En de dagschotel was ANDIJVIE STAMPPOT!! Jammie jammie met een lekker wijntje erbij!

Zaterdag hebben we rustig aan gedaan, alleen even naar de Hotsprings, want voor zondag 1e kerstdag stond de Tongariro crossing in de planning! 1 e kerstdag om kwart over 5 ging het wekkertje af. Tas inpakken, broodjes smeren en met de auto naar de Tongariro crossing! Na ruim 2 uur rijden kwamen we aan. Omdat het 1e kerstdag was reden er geen bussen, dus we hadden besloten om ruim de helft van de crossing te lopen (langs alle hoogtepunten) en dan weer om te draaien (aangezien we niet met de bus terug gebracht konden worden naar de auto). Maar omdat het 1e kerstdag was en de bussen niet reden was het wel heerlijk rustig! Wat een super mooie wandeling! Langs watervallen, vulkanen , kratermeren en andere springs. De natuur deed me erg denken aan IJsland. Denk dat de komende foto’s meer zeggen dan ik kan omschrijven. 

 

 

 

 

 

 

En alsnog een witte kerst voor ons ;) En voor de Lord of the ring fans vast wat bekende kiekjes.... Geloof mt. Doom....

's Avonds kerstdiner bij vrienden van Femke en Wim, BBQ en lekker buiten zitten!! Tja kerst aan de andere kant van de wereld heeft ook zo zijn voordelen!! Lekker temperatuurtje ;)

Merry Christmas!!

Maar na een aantal glazen wijn ging toch echt het licht uit bij mij en Femke…  (niet zo gek na een hike van 20 km en een aantal uur in de auto)

2 e kerstdag was het kerstdiner bij Femke en Wim op de boerderij. Femke was van de toetjes, dus we hadden zelf ijs gemaakt (vanille en basilicum ijs)! En een pavlova en Femke had nog een citroencake gemaakt en gevuld speculaas. Verder had iedereen wat lekkers meegenomen. Super lekker en gezellig was het!!

 

Ohh en Femke en Wim wonen op een boerderij met melk koeien....

 

 

....dus dat melken moest ik natuurlijk wel even proberen!! Nou heb ik het al nooit zo op paarden, maar die koeien hebben best wel wat weg van paarden qua grote enzo… Pfff vond het eigenlijk best wel eng… Moest van die melk apparaten op de uiers van de koeien plaatsen, via de achterkant tussen de benen door… En helaas blijven niet alle koeien even stil staan en sommige trappen een beetje (wat mij dan weer stress geeft haha). Maar na een tijdje werd ik er best een beetje handiger in en was het ook minder eng haha. Moest alleen wel de stront zien te ontwijken, want spontaan gaan ze allemaal schijten natuurlijk…

Dinsdag zijn we richting Rotora gegaan. Waar ik naar een national park ben geweest met allemaal van de pruttelpotjes en modderpoelen met zo’n zwavel lucht.

 

Blub...

Super actief de grond daar! Mooi om te zien, ook allemaal mooie kleuren die ontstaan. En daarna hebben we lekker gerelaxt in natuurlijke thermale baden!

En toen brak mijn laatste dagje woensdag alweer aan. Femke moest deze dag werken, dus ik ben lekker op de farm gebleven en wasje gedraaid, tas gepakt etc. Want om 1 uur ’s nachts werd ik opgehaald door een shuttle busje om weer naar het vliegveld te gaan… De week is voorbij gevlogen!!

Een week is natuurlijk veelste kort voor Nieuw Zeeland, maar het was super gezellig om mijn nichtje op te zoeken en samen op stap te gaan!! Ik kom gewoon weer terug hoor Femke! Ik heb genoten de afgelopen week en ben super verwend!

Next: Aggy goes down under!

Wist je datjes:

-          Ik in mijn week in Nieuw Zeeland 3 x Andijvie stamppot heb gegeten!

-          Elke dag echte Hollandse kaas heb gegeten!

-          Ik samen met Femke gevuld speculaas heb gemaakt!

-          Na een dieet van minstens 2 x per dag rijst het afgelopen jaar, ik 4 kilo ben afgevallen

-          Ik inmiddels alweer 2 kg zwaarder ben na alle lekkers in Nieuw Zeeland haha

-          Oja en ik ook nog een bak met dropjes heb gehad!

-          Ik het super gezellig heb gehad bij Wim en Femke op de farm.

Last pictures

Comments 2

Laura 02-01-2012 14:18

Lieve Agnes,
Ik liep wat achter door de drukte al hier. maar heb je laatste verhalen achter elkaar gelezen op mijn eerste dagje zonder kids. Wat een belevenissen, wat een mooie verhalen, schitterende kiekjes!! Geweldig wat je allemaal meemaakt. Ik mail je later even uitgebreid met een update van hier, het gezin van 5. Geniet van deze andere kant van de wereld en ik weet zeker dat je hier ook erg gaat genieten. De tranen na een jaar zuid america kan ik me helemaal voorstellen. Wat zal NL straks klein en plat aanvoelen......hahahaha Dikke zoen lau

hans van brug 02-01-2012 18:47

Hoi Zus,

De beste wensen voor 2012!!
Veel plezier in Australie en succes met de Westerse prijzen!!

groeten,
Hans en Ellen

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer