Life in the Red centre

Zo daar ben ik weer. Inmiddels 7 weken hard gewerkt in de Canyon en gelukkig weer wat dollars op mijn rekening!!

Morgen nog even de tas inpakken en dan met de bus naar Alice Springs, de grote stad in de Outback en dan zondag hop in het vliegtuig naar Melbourne!

Tijd voor een nieuwe roadtrip! En hoe leuk is dat, dat, dat na een jaar weer met Ankie is! Ankie en Felice zijn eerder deze week al vanuit Holanda naar Sydney gevlogen en komen ook richting Melbourne! En gelukkig dit jaar geen gebroken benen! Vorig jaar brak Felice namelijk haar been, waardoor Ankie en ik elkaar op het laatste moment hebben ontmoet voordat we op reis gingen. En ik hoorde net dat Ankie en Felice een auto hebben gekocht!!! Whahaa!!!Deze roadtrip gaat goed worden!!

Toevallig is Anneriet ook in Melbourne! Ik ken haar al uit NL en we hebben ookal even in Sydney ge-meet.  Gezellig bijkletsen onder het genot van een wijntje!!! Of wijntjes haha…

En hierna ga ik weer terug naar de Canyon. Ik kan namelijk gewoon 5 weken vakantie opnemen whahaaa! En kan gewoon mijn kamertje houden. Wat een goed iets is, aangezien ik veelste veel spullen heb verzameld in de loop der tijd en nu dus niet alles hoef mee te slepen.

Werk nog altijd in de Housekeeping, maar de ene dag in de wasserette, de andere dag als room attendant of als Houseman. Langzaam aan wordt het wat drukker en als ik terug kom is het Pasen en is het volop hoogseizoen. Dus er zullen wel een hoop nieuwe werknemers zijn als ik terug kom!

Inmiddels ook een leuke groep vrienden hier van alle nationaliteiten. Ookal zitten we in de middle of nowhere en is er weinig te doen, toch weten we er het beste van te maken en vermaak me eigenlijk prima hier. Zo sport ik met Anja (uit Berlijn), inmiddels hebben we een nieuw record gevestigd!! We rennen de Canyon in 44 minuten. Verder zijn er een aantal oude fitness apparaten, waar we toch nog wat mee kunnen. Of we gaan een stukje fietsen.

De Rock bar op vrijdagavond!!

Inmiddels heb ik ook mijn eerste helicopter vlucht ooit gedaan!! Als er een plekje over is in de helicopter kunnen we soms gratis mee!! En ik had mazzel op mijn vrije dag kwamen de piloten me ophalen uit het zwembad!! Er passen nml 3 medepassagiers in de helicopter en er waren 2 hotelgasten die een vlucht boekten. En ik kon nog voorin ook!! Super leuk. Een tochtje van 15 minuten over de Canyon! Geweldig!

Met James in de heli!

De Canyon!

Eigenlijk was het helemaal een top dag, ’s avonds ging ik namelijk samen met Anja en Sarah bij de piloten BBQ-en en daarna hadden we het plan om onder de sterrenhemel te slapen. Allemaal hadden we dit nog nooit een hele nacht gedaan. Dus 2 matrassen buiten gelegd met lakens en dekens. Gras gemaaid ivm de slangen… En aangezien we in de middle of nowhere zijn is er ook totaal geen licht van steden etc om ons heen. Dus echt donker!! Zoveel sterren! En de melkweg konden we zien en de satalieten die langs kwamen. En zoveel vallende sterren!! Het was geweldig!!

 

BBQ

Sleeping under the desert moon!

Volgende ochtend.

2 weken hierna was het volle maan! En hebben Anja en ik, wederom met de piloten (2 andere dit keer) de Canyon walk midden in de nacht gelopen oftewel de Full moon walk! Ongelooflijk wat een licht een volle maan geeft, we hadden bijna geen zaklamp nodig. Raar om midden in de nacht een schaduw te hebben van de maan!

Verder het weer hier…. Temperaturen van 46 graden zijn bereikt….Ik serieus wou dat ik in mijn koelkast paste…Vorige week was het een weekje wat koeler rond de 30 graden en dat voelde gewoon fris aan, maar helaas maar voor een aantal dagen… daarna warmer dan ooit… Net een hete fohn die op je blaast… Elke dag werd het warmer en warmer totdat de onweer los barstte!! Eindelijk regen!! Nooit gedacht dat ik daar zo blij mee kon zijn! De afgelopen dagen is het elke middag/avond storm en onweer. Hopelijk niet teveel vannacht anders staat de weg onderwater en kan ik niet naar Alice Springs.

 

Wist je dat:

-          Ik al 2 maanden in Australië ben en nog geen kangaroe heb gezien….

-          Maar wel al heb gegeten ;)

-          Ik dus eigenlijk wel een kangaroe heb gezien, alleen in stukjes en gegrild…

-          Ik ook krokodil, kameel en emoe heb gegeten.

-          Mijn collega Sarah afgelopen week is gebeten door een slang…

-          Het donker was en ze op de slang stapte…

-          Ze met spoed naar Alice Springs is gevlogen…

-          Het niet zeker was of de slang giftig was… lees dodelijk…

-          Gelukkig alles goed is afgelopen en de slang niet giftig was!

-          De Flying docters toch wel heel belangrijk zijn…

-          Ik afgelopen week op cursus ben geweest…

-          En the Guest path heb gevolgd..

-          En ik mijn Australische rijbewijs heb!!

-          Ik jullie niet vergeten ben… Ik gewoon niet zoveel nieuws had… Internet slecht bereik heeft en duur is...

-          Ik dus niet hopeloos verliefd ben geworden op een knappe Australiër in de Outback…

-          Maar je weet het natuurlijk nooit… ;)

-          Ik weer bereikbaar ben op mijn mobiel (+61423633817)

-          Ik dit verhaal wou plaatsen en het maar steeds niet lukte...

 

Last pictures

Comments 3

lidy van dam 25-02-2012 16:26

hej hej Agnes,
Heerlijk om weer een verhaal van je te lezen. Ik had ook al zo genoten van de foto's op internet. Die waren trouwens helemaal niet vreemd. Hier in Zweden wordt nl. op TV veel reclame voor vakanties in Australië gemaakt en zie ik eyers rock en jouw canyon haast dagelijks voorbij komen.
Ja het is prachtig in de nacht als er geen 'stoorlicht' is. Dat is hier ook heel normaal. Bij volle maan kun je buiten wel zitten lezen. En wat ontzettend veel sterren hè.
Ik dacht dat je alles al wel zo'n beetje ondernomen had. Maar zo iets gewoons als een helivlucht dus niet.
Ik zou nooit buiten gaan slapen als er slangen zijn. Ik griezel al als ik ze op een foto zie. Je bent wel een held hoor.
Ik zie net dat je vader ook on line komt, zal ook wel weer aan het lezen slaan. (Dag Gurbe)
Enne........wordt maar niet verliefd daar. Zien we je niet meer terug in Nederland.
Veel plezier met Anki en haar vriendin in je vakantie. Leuk om haar ook hier weer te zien.
Hartelijke groeten uit Zweden, waar het voorjaar is begonnen.

Gonny 25-02-2012 17:09

Mooi dat we weer wat van je horen. Ik ben het helemaal met de vorige schrijfster eens. Ik heb het ook niet op slangen..... Je verhalen blijven wel afwisselend,ook al is het in de outback misschien wel saai. Je oom is weer terug uit Oeganda. Ze hebben hun doel bereikt en 2 huizen gebouwd. Oorspronkelijk zijn ze bedoeld voor 16 kinderen, maar Marten zei dat in de al bestaande huizen wel 40 kinderen slapen. Veel plezier in Melbourne en we kijken uit naar het volgende bericht.
groet
Gonny

Marian 26-02-2012 07:41

Wat een leuk verhaal weer, altijd mooi om te lezen hoe het andere vergaat op een anders stukje van de aarde.
Heel veel plezier in Melbourne. Misschien kom je Cas daar ook wel tegen, hij zit in het hostel X-base in Melbourne, maar dat zou wel heel toevallig zijn ;-)
Veel plezier met je roadtrip.

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer