Life in the smallest town of Australia!!!

Na 1,5 jaar op reis te zijn geweest was het ook wel weer fantastisch om even terug in Nederland te zijn. Iedereen weer in het echt te zien! Te realiseren dat Nederland zo slecht nog niet is en ook erg mooi kan zijn. En natuurlijk om bij de bruiloft van Hans en Ellen te kunnen zijn! Wat een prachtige dag was. Helaas viel het prachtige zomerweer wat ik in gedachte had wel wat tegen…. En ook over de EK voetbal moeten we het maar niet hebben…. Maar dus toch besloten om terug naar Australië te gaan!!

Raar om weer weg te gaan, maar tegelijk ook zo vertrouwd. Mijn terugvlucht was gewijzigd waardoor ik een tussenstop van 14 uur in China had. Maar Joseph ( Israeliër die ik al jaren ken) woont in Hong Kong, dus dat was min of meer om de hoek. Dus gezellig afgesproken en wat over de lokale markten rondgelopen en gezellig gegeten. Gek om elkaar jaren niet gezien te hebben, terwijl het voelt of het pas maanden terug was… Daarna door naar Melbourne, en eindelijk een bed!! Na ruim 30 uur eigenlijk niet geslapen te hebben. Volgende morgen vroeg op en in het vliegtuig naar Adelaide en vanuit daar 12 uur met de bus naar Cooper Pedy, waar ik 5 uur ’s morgens aankwam en werd opgehaald door Noel voor de laatste 2 uur naar William Creek! Kortom na 3 dagen dus op de plaats van bestemming. William Creek, het kleinste dorpje in de Outback van heel Australië. Kortom once again in the middle of nowhere!

IMG_0223.jpg

IMG_0212.jpg

Maar het is tijd dat er weer eens wat gewerkt gaat worden. In William Creek is een pub/hotel .

Ik doe hier eigenlijk een beetje van alles, barwerk, restaurant en de Housekeeping. En zoals gewoonlijk zijn de Nederlanders weer overal!! Zelfs in het kleinste dorpje van Australië  werkt nog een andere Nederlandse, Manou. Gelukkig kunnen we het goed met elkaar vinden. Verder hebben we 2 collega’s die de keuken runnen Scott en Liz, De eigenaren Noel en Ngaire (tot voorkort een gepensioneerd echtpaar). Jarrod, de jongste van ons allemaal, een Australier die hier werkt en Arthur en Dianne de broer en schoonzus van Noel die 2 maanden meehelpen vanwege de enorme drukte.

Dit is nog veel meer de Outback dan Kings Canyon. Er is hier werkelijke een heleboel niks!

IMG_0186.jpg

IMG_0206 - kopie.jpg

En zoals vaak in de Outback is alles een beetje oud en vervallen. Maar dat heeft ook wel weer sfeer.

Moeilijk om uit te leggen hoe geïsoleerd je hier wel niet zit. Van de week was de waterpomp kapot…. Wat betekent dat er gewoon dus geen water meer is…. Gelukkig is er nog een tank met opgevangen regen water van het afgelopen jaar. Maar aangezien ik hier in de woestijn zit is dat dus niet veel. Natuurlijk gebeurde dit op een zaterdag en de dichtstbijzijnde stad is Adelaide, wat op 12 uur rijden afstand ligt… Tja dan realiseer je je dat je dus echt in de middle of nowhere zit.

Een veel gestelde vraag van Australiërs is dan ook. Waarom William Creek? Hier het antwoord: toevallig ben ik in Australië 2 mensen tegen gekomen die beide in William Creek hebben gewerkt (een Belgische meid en een Australische dame). Beide vertelde hoe speciaal deze pub en hotel zijn en dat dit de echte Outback is. En als we iets niet in Nederland hebben dan is het wel de Outback. En omdat William Creek het dorp het dichtsbij Lake Eyre is trekt het ook vele toeristen, waarvan verre weg de meeste gewoon Australiërs zijn. Lake Eyre was een enorme zoutvlakte, maar na de overstromingen van de afgelopen jaren aan de oostkust is al het water hier terecht gekomen midden in de woestijn, waardoor Lake Eyre sinds 3 jaar weer onder water staat! Wat natuurlijk enorm veel toeristen trekt. Een hoop toeristen blijven hier een nachtje in het hotel. Verder is het hotel ook gelijk een geweldig pub. Iedereen laat hier iets achter. Waardoor de muren en plafonds vol hangen met visite kaartjes, t-shirts, petjes en zelf boxershorts en bh’s. Ook hangt er een friese klomp aan de muur en verschillende andere oranje voorwerpen wat Nederlanders hebben achter gelaten.

IMG_0232.jpg

IMG_0236.jpg

Manou achter de bar

Kortom het is een unieke plek om te werken. Leuk om zoveel verschillende mensen te ontmoeten en om echt zo in de middle of nowhere te leven.

En behalve de pub/hotel is hier nog een landingsbaan en kleine vliegtuigjes en piloten, om de toeristen over het meer te vliegen. Op mijn eerste werkdag had ik gelijk een gratis vlucht, er was een plekje over!! En een paar dgn later weer haha!!!

IMG_0087.jpg

 IMG_0095.jpg

IMG_0127.jpg

IMG_0133 - kopie.jpg

Maar volgende x meer avonturen vanuit de Outback!

Wist je datjes:

-          William Creek 3 inwoners telt en een hond…

-          Manou en ik zijn begonnen met het kijken van Mc Cleods Daughters vanaf het begin

-          Op één van mijn eerste werkdagen ik behalve powered of unpowered campsites ook unleaded en leaded campsites verkoop haha

-          Tja dat krijg je als je tegelijk de benzine pomp aanzet…

-          Dit niet mijn enige blonde actie was….

-          Een gast mij om White tea vroeg…

-          Nou dat dat bij ons gewoon zoiets is als groene thee en zwarte thee, witte thee enz…

-          Maar hier is dat dus thee met melk…

-          Deze blunders in geur en kleur telkens weer opnieuw verteld worden tegen wie het ook maar wil horen…

-          Naast William Creek, Anna Creek ligt, de grootste cattle station van Australië.

-          Anna Creek, de grootte heeft van België

-          Ze hier echte cowboys hebben…

-          Sommige cowboys blijkbaar in lange tijd geen vrouwen hebben gezien en hier complete liedjes voor je zingen aan de bar als ze een biertje op hebben haha

-          De pub op sommige avonden tot in de late uurtjes open blijft.

-          Country muziek uit de jukebox komt

-          Er gedanst, gezongen en gitaar gespeeld wordt.

-          Iedereen het erover eens is dat deze pub geweldig is.

-          Ik een weddenschap met Jarrod heb

-          Nederland nog een aantal gouden plakken moet winnen met de spelen anders ga ik verliezen…

-          De weddenschap is namelijk wie wint meer goud… Australië of Nederland??

-         Inmiddels probeer ik voor de 4e keer dit stukje online te krijgen......

Last pictures

Comments 6

renske 09-08-2012 19:15

Hallo Agnes.
Laat ik dan maar de 1e zijn, die reageert op je 1e verhaal na je verblijf in Nederland.
Leuk, weer een verhaal te lezen.
Benieuwd hoe je weddenschap over de Olympische medailles afloopt. Momenteel regent het medeailles voor Nederland.
Werk ze verder en tot het volgend verhaal.
Liefs uit Alkmaar.

Jan Hendrik de Groot 09-08-2012 20:51

Hi Aggy,

Je merkt dat we je nog steeds volgen. Goed te lezen dat je na je lange reis goed aangekomen bent. Leuk verhaal en nog leuker om te zien en te lezen waar je nu weer een tijdje verblijft… in de midle off nowhere! Dat ze daar nog internet hebben, of had je snel een satelliet telefoon aangeschaft ;-)
En dan ga je werken in een kroeg. Ik sta trouwens liever aan de andere kant van de tap.
Een vergelijkbare “kroeg” kwam ik tegen in Zuid-Afrika. Ook km’s in de omtrek helemaal niets en dan kom je tegen: Ronnies sex shop. Weinig, eigenlijk geen, seks hoor, maar een kroeg voor de weinige locals (?) en vele passanten. En de bar hing echt helemaal vol met bh’s en slipjes. Rara traditie, maar kon de naam toen wel een beetje plaatsen ha ha.
Nou tot het volgende verhaal dan maar weer. Werk ze en nog veel plezier met de cowboys daar.

Groetjes Jan Hendrik

hans 09-08-2012 21:27

Hoi Zus,

Je vermaakt je weer goed daar!!! Doe je goed!!
Veel plezier!! Hier in NL hebben we eindelijk weer zomer!! Dus je moet wel de oerhollandse bbq's missen.....
En wat hang jij in de kroeg op?

groeten,

hans en ellen

Margot 17-08-2012 13:32

heee Agnes,

Ben je nog van plan verder Australie te gaan verkennen of wil je binnenkort richting een ander deel van de wereld gaan?

Mocht ik gaan reizen in oktober/november, dan hoor je het natuurlijk!!
Xx

Ankie 22-08-2012 10:13

He Agnes,
Ik ben wel 10x aan je verhaal begonnen en elke keer kwam er weer wat tussen waardoor ik het verhaal niet kon uitlezen. Maar het is inmiddels gelukt!
Maar jeetje, je zit echt in the middle of nowhere. Gaaf hoor!! Dat is pas echt Australie! Hoop niet dat je veel eenzame momenten hebt, aangezien ze maar 3 inwoners hebben.. Mooi dat je met de rest van het personeel goed kan op schieten.
Heel veel plezier daar en ik stuur je binnenkort een mailtje!
x Ankie

Laura 08-09-2012 08:12

Lieve Agnes,
Was nog niet aan een reactie toegekomen, ach beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
Wat gaaf ook weer dit avontuur, zo anders maar ook weer zo bijzonder. Bij het zien van het molentje moest ik gelijk denken aan de wizard of oz. Ben net als je broer benieuwd wat jij op gaat hangen in de kroeg. Er brult hier een klein mannetje dus snel tot mails.
kus Lau

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer