Modder Fokkers....

Vrijdag 12 augustus dus aangekomen in Ecuador samen met Bas en Patrick ( achteraf was een vrijdag de 13e beter op zijn plaats geweest…)

Elke zaterdag is er een gigantische markt in Otavalo, waar de lokale bevolking nog gekleed gaat in de originele kledendracht. Otavalo ligt op onze weg naar de hoofdstad Quito, dus een mooie plek om een paar nachtjes te blijven.

Denk dat de volgende foto's een goed beeld geven van de markt:

Stukje varken?

En wat zijn de Ecuadorianen weer klein zeg!! Maar wel taai, ze slepen en tillen van alles in de rondte. 

Mooie mensen zijn het.

Mooie kleuren overal op de markt!

En een hoop mooie spullen en je kunt hier goed afdingen.

Aangezien het hostel waar ik de komende maand ga vertoeven op grote hoogte ligt, is een trui geen overbodige luxe. Dus ben ik op zoek gegaan naar een trui. Ze hebben hier heerlijke wollen (lama) truien, ook weer in alle kleuren. Maar was op slag verliefd op een donkergrijs exemplaar (wit was niet zo praktisch) en heb af kunnen dingen tot 18 dollar, oftewel 13 euro!!  Enige punt was wel hoe dit in godsnaam in mijn backpack ging passen…

Verder komen de beroemde Panama hoedjes uit Ecuador, en daar wouden Bas en ik er ook wel 1 van hebben… Maar zoveel keus… maar het is gelukt! Had toevallig een Red tijdschrift van augustus 2011 gevonden in een Hostel en ik zag dat ik helemaal hip ben met mijn Panama hoedje ;-)

 De afgelopen tijd hebben we telkens eieren als ontbijt gehad, dus toen we op de fruit afdeling op de markt kwamen begonnen we te watertanden. Zoveel lekkers. We hadden 500 gr aardbeien voor 50 cent, een hele zak bosbessen voor 50 cent, kilo bramen voor 50 cent en de bananen kostte al helemaal niks. Nog even een zak yoghurt scoren en muesli en onze lunch was geregeld.

Smullen maar.

Helaas heb ik beperkte ruimte in mijn backpack anders had ik echt veel meer gekocht… En met de trui erin past er ook werkelijk niks meer in….. Maar heb toch echt wat warme kleren nodig. Ben al geruime tijd uit de warmte weg en de afgelopen maand gemiddeld op 2000 meter hoogte geleefd. En ook Peru en Bolivia zijn voornamelijk erg hoog en dus koud…. Mijn bruine kleurtje verdwijnt als sneeuw voor de zon hier.

Behalve de markt is er niet zoveel te doen in Otavalo, dus zondag zijn we naar Quito (de hoofdstad) gegaan. Klein stukje met de bus, waardoor we de hele middag nog de tijd hadden om het oude centrum van Quito te verkennen. Gezellig oud centrum, overal pleintjes en binnen plaatsen, waar we onszelf op een heerlijk vislunch hebben getrakteerd.

Quito!

De duiven op de dam...

Gezellig om met de Nederlandse jongens op pad te zijn, heerlijk slap Nederlands ouwehoeren. Bas en Patrick reizen ook ieder alleen, dus na een aantal dagen samen te hebben gereisd was het tijd om elk weer onze eigen kant op te gaan. Bas een hike in de Andes, Patrick naar de Galapagos eilanden en ik vond dat het wel weer eens tijd werd om voor een weekje naar school te gaan en mijn Spaans wat nieuw leven in te blazen.

Maandag op weg naar mijn gastgezin voor de komende week. Altijd afwachten wat je treft, maar ik mag erg tevreden zijn. Heb een knus kamertje met een grote kast (alleen heb ik niet zoveel kleren….).

En van de andere kant genomen.

Dus tijd om de hele backpack te legen en de kast en de kamer in te richten. We hebben zelfs WiFi in huis!! Wat een luxe. Mijn gastmoeder is een schat en ze woont hier met haar jongste dochter.

Er zijn nog 2 andere studenten in huis, maar die zijn nogal contact schuw. Niet erg, tenminste geen afleiding en weer eens tijd voor mezelf. Helaas was mijn goede humeur snel verdwenen toen ik ging internet bankieren. Tot mijn grote schrik zag ik -995 euro op mijn rekening staan. Hoe kan dat nou dacht ik nog, maar al gauw zag ik dat mijn pas geskimd was en er meer dan 10 keer gepind was de afgelopen dagen en ik bijna 1000 euro mis…. Paniek!! Onmiddellijk bank bellen, pas blokkeren. Snel Bas en Patrick een mail sturen, aangezien we allemaal bij dezelfde bank vrijdag in Otavalo hadden gepind. Met pap en mam op Skype en daar kwamen de tranen. Gelukkig hebben mijn ouders me goed kunnen helpen en me gerust kunnen stellen. Daar kwam ik dan op dag 1 te laat op school, tranen nog half in mijn ogen…. En was les 1 gelijk een praktijk les op het politie bureau, aangifte doen in het Spaans… Gelukkig had ik mijn spaargeld op andere rekeningen staan, maar kan 1000 euro rood staan op mijn rekening… En ik heb nog een creditcard dus kan aan geld komen terwijl mijn nieuwe pasje wordt opgestuurd. Ook de pasjes van Bas en Patrick zijn geskimd, Bas is ook een behoorlijk bedrag kwijt.. En Patrick zijn pasje is geblokkeerd nadat er 3 x een verkeerde pincode is ingetikt. Als het goed is krijgen we ons geld wel terug, maar de vraag is altijd wanneer en eerst zien en dan geloven…

Pfff de Spaanse les is flink aanpoten… Heb elke middag 4 uur lang 1 op 1 les. En vraag me soms af of ik deze taal ooit ga leren. Snap er soms geen hol van… Meewerkende voorwerpen en persoonlijke voornaamwoorden. Had hier al moeite mee in het Nederlands… Maarrrrr ik heb de verleden tijd inmiddels onder de knie en kan een Mexicaanse soap min of meer volgen en kan nu ook echt een gesprek met iemand hebben, niet alleen maar over de standaard dingen, maar ook over bv de gezondheidszorg in Nederland. Wie weet wordt het nog weleens iets ;-)

Het is vaak de gewoonte om na afloop je gastgezin een presentje te geven. Vaak zijn dit souveniertje van het land waar je vandaan komt... had wel wat Nederlandse spulletjes, maar dat heb ik natuurlijk allang al weggegeven...Maar mijn gastmoeder is erg into koken, dus een typisch Nederlands gerecht is een goed alternatief al zeg ik het zelf. Dus tijd voor Hutspot!!! ;-)

En het viel goed in de smaak!

Wist je dat:

-          Dat in Quito elke zondag een auto vrije zondag is

-          De wegen afgesloten voor auto’s zijn en iedereen massaal op de fiets stapt

-          Ze dit ook in Bogota hebben

-          Dit misschien ook een idee voor Nederland is…

-          De titel Modder fokkers van Ankie afkomstig is

-          Ik een ticket naar Nieuw Zeeland heb geboekt!!!

-          Ik 20 december naar Auckland vlieg

-          Ik kerst bij mijn nichtje ga vieren!!!

-          Ik de komende maand in een hostel (http://www.llullullama.com/index.php?id=601) ga werken hoog in de Andes (3000m)

-          Daar waarschijnlijk geen internet is

-          En het daar ook vast en zeker koud is…..

Allemaal een fijn weekend!!

Last pictures

Comments 5

jannie 20-08-2011 12:19

hoi agnes,
ik hoorde al van je moeder van dat hele gebeuren van je pas en het geld wat je kwijt bent en hopelijk weer terug krijgt.
hoop dat je over de schrik heen bent en weer kan gaan genieten.
je slaat begijp ik nu brazielie over! wat een leuke foto's van die markt en de bevolking, natuur is mooi maar cultuur is ook mooi om te zien en beleven. je kamertje ziet er niet ongezellig uit hoor! wij gaan straks een middagje en avond naar amsterdam, borrelen en eten in restaurant van carre en vanavond een voorstelling van hans klock mee maken. nou wij wensen je heel veel succes daar hoog in de bergen en merken het wel als je ons weer blij kan maken met een nieuw verhaal.
"werkse"en groetjes van theo en jannie

lidy van dam 22-08-2011 16:37

Hej Agnes,
Gisteren je moeder al gesproken op skype, dus ik was al op de hoogte van het laatste nieuws. Je gaat dus een heel stuk van je route inkorten. Dan zie je ook niet zo veel meer van Zuid-Amerika (en Brazilië). Was je niet erg nieuwsgierig naar Lauro de Freitas?
Maar och, je bent vast niet op je laatste reis
Dat van autoloze zondagen in Z-A en m.n. Bogota heb ik vanmorgen net in de Wereldkrant gelezen. Ook toevallig. Er worden door Nederlanders kilometerslange fietspaden aangelegd. Dit doen ze ook om hetmilieu te sparen en om sneller ergens te komen (!)
Wat een prachtige kleurrijke foto's. Een stukje cultuur opsnuiven dus. En je kamer ziet er ook goed uit. Als het leven daar zo lekker goedkoop is kun je het dus ook nog wel even uithouden, ondanks die vervelende skimmerij. Ik hoop voor je dat je het geld nog terug krijgt. Fijn om in Nederland nog een goede achterban te hebben hè.
Als je naar je nichtje gaat, ga je zeker ook nog naar je neef? Die zit daar volgens de foto's op facebook ook wel heel mooi.
Bedankt maar weer voor je mooie verhaal en geniet maar lekker daar in de Andes.
Groetjes uit Zweden.

Erwin 24-08-2011 20:12

Hoi Agnes,

De dag dat jij in Ecuador aankwam was onze laatste volledige dag daar, wij zaten toen in Guayaquil. Maar mooie truien en vesten daar he van lama's (toevallig heb ik ook een mooi donkergrijs exemplaar...ook voor 18 dollar op waarschijnlijk dezelfde markt).
Nog erg veel plezier in Ecuador en met de rest van je reis !

Groet Erwin

laura 29-08-2011 15:08

Lieve Agnes,

Jeetje wat schrikken van die skimmerij!! Zelfs dat gebeurt overal ter wereld dus.... Kan me voorstellen dat je daar even van vanslag bent, daar ver weg in je eentje...Je verhalen klinken weer heerlijk en super gaaf. Wat een foto's en gezelligheid! Jeetje dec dat klinkt nog ver weg....Maar voor je het weet is het al zo ver!!! Hier gaat alles naar omstandigheden redelijk. De tweeling groeit goed, mijn bloeddruk blijft laag. Ben nu 33wk en mijn buik is enorm 113cm in omtrek (en nog mooi heel). Ik heb je een mail met een foto gestuurd, niet schrikken hoor! Heb wel veel kwaaltjes, kan praktisch niks tot weinig, heb hulp moeten in schakelen en dat is balen allemaal maar ach belangrijkste is dat de tweeling goed gaat. Ik ben straks alles vergeten (hoop ik). Helaas wordt het wel een keizersnede naar alle waarschijnlijkheid omdat ze gezellig met hun hoofdjes bij elkaar liggen. Meisje in stuit en daardoor kan hij haar aanhaken met zijn kin en kunnen we dus niet via de normale weg naar buiten. 6 sept gaan ze weer kijken en dan horen we wrsch definitief een datum. Allemaal erg gek en spannend. Zodra ze geboren zijn stuur ik je uiteraard een mooie foto van die boefjes. Jasmijn doet het goed, hiervan ook weer een update gestuurd. Werken is al een tijdje ver van mijn bed show maar op de praktijk gaat het goed. We missen je wel! Nou lieverd geniet lekker verder van alle belevenissen en werk ze komende maand. ik hoop dat je het naar je zin hebt op je nieuwe werkplek!!!!
Dikke knuffel Lau en ook namens Paul, kusje van Jasmijn
P.s. over dat kleurtje zou ik me niet druk maken hoor, wij zien er veel bleekscheteriger uit hoor!!!

helen 31-08-2011 13:12

he aggie,

hoorde van onze bouwvakker Rich al dat je geskimed was. Balen zeg. hopelijk komt alles weer goed
Bij ons dus een heerlijke bouwput en Anouk is helemaal gek van HHIECHARD
tot later
Helen

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer