Outback adventures...

Vanuit Adelaide was het alweer tijd om terug te gaan naar Sydney. Maar natuurlijk wel via een mooie route! De OUTBACK! We moeten wel heel wat kilometers afleggen om weer in Sydney te komen, dus dat worden behoorlijk wat uurtjes in Gunther.

Met een beetje vertraging vertrokken vanuit Adelaide naar Mildura. Nachtje gekampeerd aan de Murray rivier. En de possums waren weer erg nieuwsgierig...

 

De volgende dag naar Broken Hill gereden. Broken Hill is een mijnwerkers plaatsje in de middle of nowhere. Grappig plaatsje, overal zag je wel iets van een oude mijnschacht of anders wat te maken heeft met de mijnbouw. Ook kon het zo het decor zijn van een western film.

En Broken Hill is de basis van de Flying Doctors! Wie kent de serie nog van vroeger? Ik wel hoor, vond het geweldig vroeger. Dus daar moesten we natuurlijk even kijken. Wat een geweldige organisatie, goed georganiseerd en ze kunnen werkelijk overal komen. De serie van vroeger is trouwens opgenomen op 3 verschillende locaties in de Outback, dus niet alleen in Broken Hill.

Vanuit Broken Hill zijn we verder gereden om toch zo ver mogelijk te komen. Want we hebben maar 4 dagen om in Sydney te komen… Maar er is niet zoveel onderweg in de Outback… En kamperen op een rustplek langs de kant van de weg leek ons niet ideaal… Uiteindelijk kwamen we aan in Wilcannia (echt een gat) en daar was wel een camping! Wij helemaal blij, maar helaas was de weg naar de camping afgesloten… Dat hield ons niet tegen, de wegversperring daar konden we wel omheen. Bij de camping aangekomen, was onze eerste reactie, zie helemaal geen camping… Alleen een meer/ rivier. Maar toen we wat beter keken zagen we toch zo hier en daar een toiletgebouw in het water te staan… Hele camping stond dus onderwater!

De rivier was door de vele regenval behoorlijk buiten zijn oevers getreden… Dat verwacht je natuurlijk helemaal niet in de Outback. Uiteindelijk bij de pomp maar even gevraagd waar we dan wel konden kamperen. 250 kilometer verderop, of wild kamperen bij de rivier. Wild kamperen wilden we altijd nog een keer doen!! Maar dit voelde totaal niet goed aan, omdat er toch wel een aantal vreemde figuren rond liepen…Dus op zoek naar een andere slaapplaats. Motel gevonden, maar wel duur. Maar we konden kamperen in de tuin, we moesten dan wel iets betalen voor de douches. Maar uiteindelijk kregen we voor bijna niks een 3 persoonskamer!

We hoorden later dat Wilcannia inderdaad een gevaarlijk dorpje was… Dus maar goed dat we onze intuïtie volgde… ’s Avonds kwamen we er trouwens achter dat we helemaal geen 4 dagen hebben om in Sydney te komen, maar 5 dagen…. De volgende dag een lange dag, op tijd vertrokken en behoorlijk wat kilometers gemaakt om uiteindelijk op een fantastisch plekje te komen. Lake Burrendong! Hier gekampeerd aan een groot meer in het National park.

Met een fantastisch uitzicht en kangaroes die om ons heen hupte!

Heerlijk even een koud biertje gedronken en genoten van dit mooie plekje. Omdat we nu al dicht bij Sydney in de buurt komen en nog 2 dagen hebben, kunnen we lekker rustig aan doen. De Outback hebben we inmiddels achter ons gelaten en we komen langzaam weer wat in de bewoonde wereld.

De outback is toch wel echt speciaal. Zo veel ruimte!! Rood zand en af en toe een zandstormpje. Emoes en kangaroes om je heen. Af en toe een enorme Roadtrain die langs komt denderen! Dit zijn enorm grote vrachtwagen, met soms wel 4 containers/ laadbakken achter hun aan. En deze denderen werkelijk overal over heen. Kangaroes, koeien en zelfs kamelen die op de weg staan kunnen ze overheen.

Vanuit Lake Burrendong zijn we naar de Blue Mountains gegaan, klein stukje rijden. En aangezien dit ons laatste nachtje kamperen ging worden moesten we eigenlijk toch echt nog wel wild kamperen! Gevraagd bij de toerist info, ze raadde ons een gratis camping aan, zonder voorzieningen. Wat betekend dat we dan uiteindelijk toch echt gingen wild plassen en poepen en geen douche hadden ;) Dus daar naartoe gereden. Super mooie natuur onderweg en uiteindelijk kwamen we aan in een dalletje tussen steile rotskliffen.

Misschien dat dit wel het mooiste kampeerplekje was waar we hebben gestaan tijdens deze roadtrip! ’s Avonds nog wel een buitje gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. Kaarten in ons kleine koepeltentje is ook best leuk ;)

En toen de volgende dag op naar Sydney. We waren nog geen 5 minuten onderweg en we moesten al stoppen. Dachten eerst dat er een grote tak op de weg lag, maar toen we dichterbij kwamen bleek dit echt een enorme slang te zijn!!!

Onderweg naar Sydney nog gestopt bij een uitzichtpunt in de Blue Mountains.

 

Eind van de middag aangekomen in Sydney. Terwijl we opzoek waren naar een parkeerplaatsje zag ik opeens Sara en Adrian (een Frans stelletje met wie ik in de Canyon heb gewerkt) lopen. Echt super toevallig!

’s Avonds onze laatste maaltijd met zn drietjes in het hostel gegeten. En toen moest ik de volgende ochtend alweer naar het vliegveld om terug te vliegen naar Ayers Rock. De meiden bleven in Sydney om Gunther te verkopen. Stuart (1 van de helicopter piloten die ook in de Canyon werkt) was toevallig ook in Ayers Rock. Kon daar mooi blijven slapen en toevallig ging hij ook de volgende dag naar de Canyon, dus kon mooi meerijden! Maar uiteindelijk bleek dat we gewoon met de helicopter naar de Canyon terug gingen!! Woehoe fantastisch! 45 minuten boven de Outback vliegen ipv 4 uur rijden!

 

Nog wilde kamelen gezien en zoutmeren en vooral een hele hoop ruimte en niks! Dus terug in stijl als een VIP naar de Canyon!

Waar Daryl en Anja (mijn maatjes van de Canyon) me al opwachtte!! Voelde een beetje aan als thuiskomen! Leuk om iedereen hier ook weer te zien. Ik heb wel een hoop nieuwe collega’s, dus een hoop nieuwe namen te leren.

Het was een geweldig leuke Roadtrip en jammer dat er alweer een einde aan is gekomen. Nu weer hard aan het werk in de Canyon om weer wat centjes te verdienen! En dan op 11 mei vlieg ik weer naar Holanda en sta na 28 uur weer met 2 beentjes op Schiphol op 12 mei!

 

Wist je datjes:

-       De patiënten die te maken krijgen met Royal Flying Doctors Service niet voor deze service hoeven te betalen;

-       Dit door de regering bekostigd wordt

-       Ook vanuit Nederland geld binnenkomt voor de Flying Doctors

-       We eindelijk zon en goed weer hebben gehad.

-       Maar wij helaas het grootste gedeelte van de dag in de auto zaten.

-       Ankie en Felice inmiddels Gunther hebben verkocht;

-       Ze Gunther hebben verkocht voor hetzelfde geld als we hem hadden gekocht!!

-       We dus een maand gratis hebben gereden!

-       We natuurlijk wel voor benzine hebben betaald en de verzekering.

-       Ik nog 6 weken in de Canyon ga werken

-       Mijn volgende verhaal wel eventjes kan duren…

Onze roadtrip:

Last pictures

Comments 7

Dyt 04-04-2012 10:15

Tjonge Agnes, wat een hoop avonturen weer. Wanneer komt je boek uit? Zeker weten dat ik 'm koop!!!!! Natuurlijk gesigneerd, kom ik persoonlijk halen. Nog "even"werken, sterkte daarmee
Groeten, Dyt.

Danaja 04-04-2012 12:08

Weer helemaal te gek, je avontuur. Ongelooflijk, dat het alweer bijna voorbij is....
Maar je gaat eerst nog wat werken en genieten!

Nog heel veel plezier!
Liefs,
Danaja

renske 04-04-2012 12:10

Hallo Agnes.
Leuke verhalen weer.
Kijk je uit voor enge beesten?
Werk ze nog even en tot spoedig.
Liefs van ons.
Mamma.

hans & ellen 04-04-2012 17:49

Hoi Agnes,
mooie verhalen weer!!
Veel plezier nog!!!
Wij gaan vannacht naar Frankrijk, maar daar komen we niet van die slangen tegen. Blijft hooguit bij een paar beverratten in de tent.....
groeten,

Hans en Ellen

Peter 04-04-2012 22:56

Agnes,
weer helemaal bij gelezen, ik liep nog twee editie's achter
is wel erg mooi wat je allemaal ziet en doet
dat zal straks wel weer even wennen zijn als je terug bent
een schrale troost: de atletiekbaan is ook rood

Laura G 05-04-2012 16:28

Hey Agnes,
Super verhalen natuurlijk weer! Het kan niet vaak genoeg gezegd worden .....
Jeetje nu is het aftellen echt begonnen... Denk er nog maar even niet aan en geniet nog van je laatste weken werken.
Hier alles goed, lekker druk, voor de kids ook net een resort...hahahaha Kom ze maar snel bewonderen als je thuis bent.... Geniet nog even en we kijken uit naar de volgende en wrsch laatste verhaal.
Veel Liefs Lau en Paul en een kus van Jasmijn, Eva&Stijn

lidy van dam 26-04-2012 20:07

Hej Agnes,
Geweldig weer die mooie reis en de vriendschappen die je opdoet.
Als je weer thuis bent ga ik je verhalen wel erg missen hoor.
Overigens, Hans en Ellen, ik heb in Frankrijk ook tamelijk grote slangen gezien hoor!
Veel plezier nog deze laatste weekjes. (wat zullen pa en ma blij zijn als je er weer bent!!!)
Groeten uit Zweden, waar de lente lekker is begonnen.
Lidy

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer