Outback girl

Outback girl

 

Inmiddels alweer 3 weken aan het werk in Kings Canyon Resort. Ik zit echt weer in de middle of nowhere. De dichtstbijzijnde plaatsen Ayers Rock is op 4 uur rijden afstand en Alice Springs op 6 uur rijden. Het is een groot resort en we zijn nu met 46 werknemers en het is nu low season, in high season verdriedubbeld dat… En het is low season voor een reden, het is hier nu namelijk zomer en dus snikheet in de Outback. De gemiddelde temperatuur is hier tussen de 40 en 50 graden sinds ik hier ben! Afgelopen weken ben ik werkzaam geweest in de Housekeeping, dus als kamermeisje en in de wasserette. Best weer even wennen om 40 uur per week aan het werk te zijn, maar het is voor een goed doel! Als het drukker wordt komt hier mogelijk Food en Beverage bij. We hebben een leuk team hier. Er is een jonge groep backpackers from allover the World en een wat oudere groep Australiërs en Nieuw Zeelanders. Ik zit een beetje tussen de leeftijden in, maar ga met beide groepen om. En ben de enige Nederlander hier. In de staff village waar we wonen, is inmiddels ook een barretje gebouwd, die elke vrijdag avond open is en hebben we een party.

Natuurlijk heb ik inmiddels ook al Kings Canyon gezien! Want daarvoor komen de mensen hier naartoe! Ben hier al meerdere keren geweest! Mooi zo’n canyon in de middle of nowhere! We gaan hier meestal ’s morgens vroeg heen voor de zonsopkomst om de 3 uur durende wandeling te maken. Dan is het namelijk nog enigszins koel. En het is gelijk onze work out!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar ook eind van de middag om de zonsondergang te zien. Die geweldig is!

 

 

 

Heb trouwens mijn eigen kamertje! Met airco en tv! En een gedeelde badkamer.

 

Mijn telefoon werkt hier niet, geen bereik. En internet is nogal prijzig hier en super traag, dus vandaar dat jullie niet zoveel van mij horen. En gelukkig is er een zwembad hier. Ik werk van 6:45 tot 15:15 en ga meestal gelijk na het werk verkoeling zoeken in het zwembad. Helaas is het water vanwege de hitte ook behoorlijk opgewarmd, ijsblokjes in het water zou geen gek idee zijn ;)

Ohhh er zijn hier behoorlijk wat beestjes…. Heb al enorme spinnen tussen de was gevonden…. En schorpioenen in de kamers… En het is Snake season, dus oppassen geblazen, want er zitten dodelijke exemplaren tussen. Verder zijn er een hoop dingo’s (een soort wilde honden), maar die ook super dichtbij komen en je ze soms zelfs kan aanraken! En behalve gevaarlijke dieren zijn er ook een hoop mooie beestjes! De papegaaien die ook verkoeling zoeken in het zwembad en uit de douche drinken. De Australische duiven die een parings dans uitvoeren. Mijn camera zit dagelijks in mijn tas! Zie de foto’s hieronder:

 

 

 

 

 

 

Mijn vlucht ruim 3 weken terug was van Sydney naar Ayers Rock, waar ik een paar dagen ben gebleven om Uluru (oftewel de Rock) te bekijken! Helaas was het weer niet helemaal optimaal… Vanwege een aantal cyclonen in het oosten van Australië…. Regen… Maar hoeveel van jullie hebben Ayers Rock in de regen gezien… Weer eens wat anders zeg maar… gelukkig was het ook af en toe droog en heb ik de wandeling om Ayers Rock gedaan en ben ik naar de Olga’s geweest, een andere rots formatie naast Ayers Rock en als je het mij vraagt nog mooier en indrukwekkender!

 

 

 

Alleen is alles in de middle of nowhere wel heel duur… Een busshuttle naar de Rock, een ritje van 20 min, 45 dollar!!! Dacht het niet dus, dus ben langs de kant van de weg gaan staan, duim in de lucht en de eerste de beste auto nam me mee. En zat in het vliegtuig naast een leuk Frans koppel, die de 2e dag een auto hadden gehuurd en vroegen of ik ook mee wou ;)

De Outback staat bekend als de Red centre, maar de laatste jaren heeft het hier veel geregend, waardoor er nu ook heel veel groen is! Tja het klimaat veranderd toch echt!

 

Helaas is er ook een klein akkefietje geweest tussen 2 volwassen werknemers hier in Kings Canyon Resort, de manager onderhoud en de loodgieter, met wie ik beide omging. Helaas kwam hier wat jaloezie bij en konden ze beide niet uitstaan dat ik ook met de ander omging… en gedroegen de heren zich als 18 jarige pubers, met scheld partijen en middelvingers naar elkaar opsteken.. Wat er op neer kwam dat de mannen niet meer met elkaar konden werken en de loodgieter inmiddels ontslagen is en vertrokken is… Laat ik er gelijk maar bijzeggen dat ik in beide mannen niet op die manier geïnteresseerd ben en zij zich als een idioot gedragen… Mijn werkgever is alweer blij met mij…;)

Over een aantal weken meer nieuws uit de Outback!

Wist je datjes:

-       Ik weer lekker in mijn velletje zit ;)

-       Het in Kings Canyon 1,5 uur vroeger is dan in Sydney…

-       Nooit geweten dat tijdsverschil ook per half uur kon…

-       Het de afgelopen week elke dag 42 graden was…

-       Het de eerste week hier ook veel geregend heeft, wat vreemd is..

-       De weg zelfs een dag afgesloten was omdat die onder water stond…

-       De Red centre over een aantal jaar de Green centre is…

-       Ik mijzelf heb opgegeven als vrijwilliger voor de Nothern Territory Emergency Service

-       Ik een EHBO cursus krijg (incl alle giftige beestjes in de Outback)

-       We hier een emergency auto ter beschikking hebben met alle apparatuur

-       We ook gaan leren hoe we mensen uit een auto moeten knippen, vertical rescue (abseilend), bosbranden bestrijden en search en recovery

-       Ik eigenlijk hoop dit nooit in het echt te hoeven gebruiken…

-       Mijn Australische rijbewijs is aangevraagd en ik elk moment mijn pasje kan ontvangen!

Last pictures

Comments 8

Sander 28-01-2012 10:45

Hey Agnes,

ziet er goed uit daar, je vermaakt je vast prima!
Temperatuur is een beetje hetzelfde als in India... maar alles went (behalve en ....)!
40 uur werken zal idd niet meevallen na een jaar (bijna) niets doen, maar het zal je bankrekening weer aardig opkrikken ;-)
Kan je nog wat extra weken/maanden vooruit, je hoeft pas in Juni terug te zijn haha

Veel plezier en laat je niet bijten/steken...

gr,
Sander

Ankie 28-01-2012 11:02

Pfff.. Wat een hitte daar zeg. Dan lijkt me 40 uur werken per week nog zwaarder worden! Of werk je veelal in de airco? Wel fijn dat je in ieder geval airco op je kamer hebt!
Dus de mannen zijn om je aan het vechten? Haha, heb je mooi voor elkaar daar in the middle of nowhere!
En die beesten daar! Wat gaaf!! Alhoewel ik keihard zou gaan gillen als ik een spin ontdek in de was..
Nou werk ze nog!! En tot over een paar weken!

renske 28-01-2012 11:45

Hallo dochter.
Blij om weer zo n mooi stuk over je te lezen en wat een schitterende fotos. Wat een lieve dongo, leuk ..speeltje.. voor onze Twan. Wat een lekkere spin. Weet niet wat er gebeurd zou zijn, als je broertje hem had gezien. . Uitkijken voor die vechtende kerels hoor.
Veel liefs uit Alkmaar

Hans 28-01-2012 17:48

Hoi Zus,

Goed om weer wat van je te horen! Bij jou is het lekker warm, hier gaat het van de week vriezen! Veel plezier nog en pas op voor die beesten daar!

groet,
hans

Gonny 28-01-2012 18:27

Beetje saai natuurlijk wat je daar doet....... in al weer een van de mooiste en heel bijzondere plekken van de wereld! Heb wel steeds je verhalen gelezen en foto's gekeken op facebook (van Nieuw Zeeland) maar niet gereageerd. Druk met voorbereidingen van de reis van je oom naar Oeganda. Die is vanochtend weer thuisgekomen met een koffer vol verhalen. Ook daar was het bloody hot (35-40 graden), maar ze hebben de 2 huizen af gekregen.
Je broer zei het al, hier gaat het vriezen, maar Elfstedentocht zit er niet in denk ik.
Kijk maar uit voor die enge beesten, ik had aan die paar foto's al weer meer dan genoeg. Veel plezier in de outback.
groeten, ook van Marten en Han & Aart.

Laura 29-01-2012 12:46

Hey Agnes,
Wat een schitterende foto's! Met die mannen gebeurt er toch nog van alles daar in de outback...hihi Wat een verschil nu zo hard werken bij die temperaturen. Maar ook dat heeft natuurlijk wel weer wat. Die beesten daar ben ik, net als alle andere, niet zo stoer onder als jij! Geniet ook van dit avontuur en tot mails. Dikke kus p.s. ga morgen weer beginnen met een paar uur werk...

jannie 30-01-2012 17:13

hoi agnes,
wat goed weer wat van je te lezen. wat een prachtige foto's maar ook wel eng hoor sommige beesten, blij dat ik dit niet in nederland tegen kom. jij daar in de snik hitte wij in de kou met vandaag een beetje motsneeuw. ben vanmorgen wezen zwemmen met stein en katinka, prachtig. nou ik wens je nog heel veel plezier daar in middel of no-wer en hoor wel weer. je moeder houdt me ook op de hoogte hoor hoe het allemaal met je gaat daar, ha,ha, maar wel leuk!
groetjes jannie

lidy van dam 05-02-2012 10:20

Hej hej Agnes, goed om weer wat van je te horen. En ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt. Zelf zou ik er gillend weggaan. Wat een hitte!!! Wij hebben zo'n 70 graden verschil met jou, ongelooflijk hè. En dan al die enge beesten, brrrrrr. Hier in het bos zitten beren, wolven en lynxen, maar die laten zich gelukkig bijna nooit zien. Het landschap daar is wel heel indrukwekkend hoor. Tja, in niemandsland een mooie jonge vrouw.........neem het die kerels eens kwalijk.
Nou meid geniet verder en wees voorzichtig hoor. Groetjes uit Zweden.

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer