paradijsje

Ola

Hier even verslag van de afgelopen dagen. Ik zit u trouwens op het strand (nouja bijna op het strand), er is hier een klein plekje waar WiFi is. Echt heel apart!

Vrijdag middag zijn we gelijk met de bus naar Tulum gegaan. Cancun is erg Amerikaans en niet echt mijn plek om lang te blijven. Tulum ligt ook aan de kust. We zitten hier in een backpacker wat Zazil Kin heet.  Het is hier echt een paradijsje. We hebben een cabana op het strand!!! Dit zijn een soort hutjes op het strand. Echt heel mooi. Er is een lekker restaurant, gezellige beach bar en echt een super mooi strand. Licht blauw water en het zand is helemaal wit.  Alleen nu nog de zon…. Want wij geven nog steeds licht…

Zaterdag hebben we een dagje rustig aangedaan. En een aantal tripjes geregeld voor de komende dagen.

Zondag zijn we naar de Cenotes gegaan. Dit zijn grotten gevuld met water die allemaal met elkaar in verbinding staan. Ankie ging hier snorkelen en ik heb 2 erg mooie duiken gemaakt. De eerste duik in de Gran Cenote. Deze cenote ligt langs de weg in de jungle. Het water is enorm helder, je kan er  wel 100m meter ver kijken. Ook de licht inval was echt heel mooi om te zien. Echt de moeite waard. De tweede cenote lag weer een stuk verder. Deze heet de temple of Doom. Weer heel anders dan de vorige duik. Een stuk donkerder en met allemaal haloclines. Dit zijn 2 verschillende waterlagen, zoet water en zout water, warm en koud. Tussen deze lagen is het  water niet helder. Tenminste wel helder, maar je kan niet meer goed scherp zien. Heel apart. En om in deze cenote te komen moest je echt 3 meter naar beneden springen.

 

’S Avonds in de beach bar hebben we lekkere cocktails gedronken en met de locals (Quetzal en Rodrico) domino gespeeld, de verliezer moest een rondje tequilla halen. In het begin waren Ankie en ik erg goed, maar naarmate er meer tequila in het spel kwam gingen we hard achteruit haha. Daarna ging Armando gitaar spelen en moesten wij eraan geloven en kregen we salsa les op het strand midden in de nacht haha. Alleen was mijn dans partner wel erg klein haha

De volgende dag zijn we met de bus naar Chitchen Itza geweest, dit is een Maya complex.

En vandaag hebben we snorkel spullen gehuurd en zijn we met de collectivo (chicken bus) naar een strandje 2 km naar het noorden gegaan. Hier zitten namelijk schildpadden waar je mee kan snorkelen. Ze zitten heel dicht bij de kust. We waren net in het water en zagen de eerste al. Best grote schildpadden ook. We hebben een hoop verschillende gezien.

Morgen vertrekken we met de bus naar Chetumal, waar vandaan we met de watertaxi naar Caye Caulker in Belize gaan (dit is een eiland voor de kust van Belize). Merijn een andere Nederlander die we hier ontmoet hebben reist met ons mee.

Verder is het hier qua toerisme voor de tijd van het jaar eigenlijk heel rustig. Maar wij vermaken ons prima! Hebben tot nu toe leuke andere reizigers en locals ontmoet. En het weer is hier nu ook goed!!!

Op naar Belize!

Adios

Wist je dat:

-          Er hier veel kevers rond rijden

-          De Maya kalender 21-12-2012 ophoudt

-          Het onbekend is wat er dan gaat gebeuren

-          Het eten hier erg lekker is

-          Er weinig Nederlanders zijn

-          Wel veel hippies en mensen met dreadlocks

-          We hier in het paradijs zijn

-          Maar de douche wel koud is

-          Mexicanen klein zijn

-          We de salsa hebben gedanst met locals op het strand

-          Ik op moest passen met dansen om geen knietje te geven bij een foute pas

-          De tequila shots enorm groot zijn

-          De cocktails lekker zijn

-          Wij winnen met domino van de locals

-          Totdat we tequila hebben gedronken dan verliezen we

-          Er hier Wifi op het strand is (nouja bijna op het strand)

Last pictures

Comments 11

Sander 19-01-2011 07:41

WAUW, ziet er goed uit zeg, jammer dat ik niet mee ben, het lijken me mooie duiken!!
Alles gelukt met de duikcomputer?
Foto´s onder water zijn ook goed zie ik.
Dat belooft wat voor Belize!

gr,
Sander

Marian 19-01-2011 09:52

Agnes,
leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt.
Op naar Belize alwaar het prachtig moet zijn
Mooie foto's !

Danaja 19-01-2011 10:09

Dat ziet er al gezellig uit, zeg! Genieten!

Liefs vanuit een grijs dorpje in Duitsland...

jannie wolf 19-01-2011 13:02

hoi agnes,
nog maar net op weg en nu al aardig wat mooie dingen gedaan en gezien. leuk hoor om te lezen dat het zo goed gaat. tot horens/lees maar weer.
groetjes jannie

jannie wolf 19-01-2011 13:02

hoi agnes,
nog maar net op weg en nu al aardig wat mooie dingen gedaan en gezien. leuk hoor om te lezen dat het zo goed gaat. tot horens/lees maar weer.
groetjes jannie

gonny 19-01-2011 19:32

Aan de foto's te zien is het zo: een paradijs! groet Gonny

Eelco 20-01-2011 19:17

Hey Agnes
Dat ziet er allemaal schitterend uit, ik zou zo met je willen ruilen. Oke met Ankie dan, had ik met jou geweest ;-)
groetjes
Eelco

Laura G 20-01-2011 21:49

Lieve Agnes,
Je bent goed bezig!! Wat fijn dat je een gezellige heenreis hebt gehad en de eerste week goed verlopen is. Ziet er allemaal super uit. Echt jaloers hier in ons koude kikkerlandje
Heerlijk je verhalen te lezen! En wat een mooie foto's onder water! Pas je wel op met de broer van van Velzen......hahahaha
Geniet van alles want dit is pas het begin...
Kus Paul en Lau

laura B 23-01-2011 22:47

Hé Agnes,
wat leuk om te lezen dat je al zo snel reisgezelschap hebt! Lijkt me gezellig. Je mist hier nog niets hoor, dus houd je maar lekker bezig met je hutje op het strand en alle leuke mensen die je daar ontmoet. Ben wel benieuwd waar je nu bent, zit bijna elke dag even te kijken. Heel veel plezier nog, gr. Laura B.

elselien 24-01-2011 15:42

Hoi Agnes,
Het ziet er erg vervelend uit hoor!! Wat zal je genieten. Ik lees je verhalen met veel plezier en volgend jaar kun je ons de salsa leren zonder tequila dus zal jij de winnaar zijn. Heel veel plezier en geniet lekker verder nu met z'n drieen!!!
Groetjes,

Elselien

Marten 02-02-2011 13:11

Hoi Agnes,
Dat ziet er mooi uit daar! Leuk om die foto's te zien.
Die foto waar jij met dat 12 jarige jongetje aan het dansen bent
is wel een beetje dubieus.
Veel plezier daar in Mexiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiico!!
Groeten Marten

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer