Pura vida en oerhollandse gezelligheid

14-06-2011

Om 15:00 met Margot en Suzanne afgesproken in hun hotel in Manuel Antonio. Kwam aanlopen en hoorde Suzanne al hey Aggyyyy vanaf het balkon roepen. Toch raar om Suzanne nu hier te zien ipv Nederland, voelde een beetje onwerkelijk.  Tijd om bij te praten en uiteraard een hoop gelachen en ik kende Margot nog niet dus ook even kennis gemaakt. Ook een leuke meid, dat zat wel goed.

Vervolgens besloten om naar het strand te gaan. Maar of dat nou het meest handige plan was… Er zat al een donkere bui in de lucht, maar ach we doen gewoon of we dat niet zien. Maar we waren halverwege onderweg en toen kwam er echt een enorme hoosbui. We waren echt kletsnat. Dus kleren maar uitgetrokken en in onze bikini terug gelopen. Met een hoop aandacht van de lokale mannen hihi.

Hier probeerde we nog te schuilen...

Kletsnat

Plaatselijke rivier

Daarna hadden Suzanne en ik besloten om in de regen te gaan zwemmen in het zwembad bij hun hotel. Alleen had een plaatselijk restaurant ook uizicht op het zwembad dus een hoop bekijks. Ze zullen wel gedacht hebben wie gaat er nu nou weer zwemmen. Nou het maakt ons allemaal niet uit. Hollandse gezelligheid met typisch Hollands weer zullen we maar zeggen…

’S avonds hadden we nog even een biertje gedaan en de volgende dag (woensdag) in de ochtend weer afgesproken om naar National Park Manuel Antonio te gaan. Dit is een tropisch regenwoud grenzend aan de kust met mooie witte stranden. Het was maar een busritje van 5 minuten, want we sliepen al vlakbij het National Park. Langs de weg van Quepos (dichtstbijzijnde plaats) naar Manuel Antonio zijn allemaal hotels, hostels en restaurantjes (wel heel erg toeristisch). In het National Park zaten we letterlijk tussen de apen. Ze kwamen echt dichtbij en waren echt super brutaal. Ze pakte zelfs spullen uit je tas als je niet oplette.

Verder hebben we nog een aantal luiaards in de bomen gezien, brulapen, toekans en leguanen.

Een luiaard

Je kan hier ook een gids boeken, maar dat kost 20 dollar pp, dus wij gingen gewoon zelf spotten en kijken waar de rest stopte ;-) en soms mochten we alsnog even een Toekan door de telescoop van een ranger bekijken. We waren nog naar een uitzichtpunt gelopen.

Het was op een gegeven moment zo hoog water dat het hele strand weggevaagd was.  ’S Avonds hebben we even lekker  gegeten in Quepos met een gezellig live bandje, bestaande uit oude hippies, maar erg leuk. Daarna zouden we gaan stappen, maar helaas was er niet echt leven in de kroegen.

Een imperialtje lusten wij wel.

Dus besloten om te gaan poolen en daarna nog even ons geluk uitgeprobeerd in het casino aan de blackjack tafel, maar onze 10 dollar was er zo doorheen…. De volgende dag waren we in de ochtend even naar het strand gegaan en ’s middags gingen Su en Margot richting San Jose omdat ze de volgende dag nog graag naar een vulkaan toe wilden. Ik heb voorlopig even genoeg vulkanen gezien dus besloten om een dagje langer in Manuel Antonio te blijven en Suus en Margot de volgende middag in San Jose weer te ontmoeten. We zijn in San Jose de markt op gegaan om souvenirs voor Suzanne en Margot te kopen. En ’s avonds nog een laatste keer uiteten, want zaterdag vlogen ze weer terug naar Nederland. We gingen lekker naar een Italiaans restaurant. Er zat een Amerikaan aan de tafel naast ons en die vroeg of hij bij ons aan mocht schuiven als hij voor de wijn zou betalen…. Prima, aangezien de wijn hier erg duur is en ik 5 maanden geen wijn heb gedronken had ik wel veel trek in een wit wijntje… Maar deze Amerikaan ontpopte zich toch een beetje als een raar mannetje. Erg seksistisch en pronken met zijn centen. Hij had 3 flessen wijn besteld en een rekening van 60 dollar voor de wijn. Na het eten hebben wij vriendelijk afscheid genomen van deze man. Het was een rare avond, maar we hebben wel gelachen. De volgende ochtend vroeg vertrokken Su en Margot, maar dezelfde avond kwam Sander al aan in San Jose. Nog meer Hollandse gezelligheid.

Wordt vervolgd….

Wist je datjes:

-          Manuel Antonio 1 van de drukst bezochte Nationale parken van Costa Rica is

-          Het wel heel erg toeristisch is

-          Voornamelijk met Amerikanen

-          Het ook 1 van de duurste plekken van Costa Rica is

-          Dat betekent dat het nog duurder is dan NL…

-          Het super gezellige dagen waren met Su en Margot

-          Wij de Imperial biertjes wel lusten

-          En de vruchten smoothies ook…

-          Ik het jammer vind dat ze weer weg zijn…

-          We erg veel gelachen hebben…

-          We een hoop sjans van de locals hadden

-          Ik van de strandwacht….

-          Dit niet echt het soort van Baywatch knappe vent strandwacht was…

-          De Amerikaan die ons op wijn tracteerde….. 49 was….

-          Hij een huis in California heeft met 2 auto’s en 1 in Italië, waar we wel gebruik van konden maken…

-          Hij erg trots was dat in zijn hotel zelfs hoeren waren

-          Hij dat ons erg graag wou laten zien….

-          Ik mij afvraag waarom wij dat in godsnaam zouden willen zien…

-          Ik het over het algemeen gewoon niet zo heb op amerikanen…

-          Natuurlijk er uitzonderingen zijn…

-          Ik een beetje achterloop met mijn verhalen, deze van 2 weken geleden is…

-          Ik over een paar dagen afgelopen week online zet..

Last pictures

Comments 3

Peter 26-06-2011 08:35

Ha die Agnes,

nou ik liep ook nog een verhaal achter dus vanmorgen even bijgelezen. Wel ff schrikken die beroving maar gelukkig hadden ze geen ander kwaad int zin, en dan die Amerikaan: wat moet zon ouwe vent nou met die jonge meiden, oeps ik ben zelfs al 51 :-( Blij dat je het naar je zin heb en hier nog wat aanvullende informatie voor je agenda: 26 sept ;-)
Hier gaat alles zn gangetje, heb een lichte blesure in mn kuit en krijg dus af n toe een massage - moet even rustig aandoen
nou ik zie je wel weer op de chat
groeten Peter

lidy van dam 27-06-2011 21:30

Hej hej bruidsmeisje,
Wat leuk om je vriendin te treffen. Bezoek uit het verre Nederland dus.
Die aapjes lijken me net orthodoxe joden met hun zwarte hoedje en grijze baard.
Bij je oom en tante in Salvador zijn ook veel aapjes. Ook heel brutaal en willen ook wel eens bijten.
Wat zal die Amerikaan sneu geweest zijn na die avond. Nou ja dat zal hem wel veel vaker overkomen. Rijk en toch arm (van geest dus) en misschien ook wel van geld. Anders hoef je er niet zo over te pochen toch?
CR is dus eigenlijk geen aanrader begrijp ik. Vanwege de toeristen.
Hier hebben we volop zomer en heerlijk weer. Het blijft nagenoeg 24 uur licht en we leven zo'n beetje buiten. Het is al weken zo'n graad of 20 en bijna geen regen. Blijf je tenminste ook lekker wat actief bij.
Meissie ik wens je nog veel plezier. Nu dus met Sander. Had hij veel moois van pa en ma meegekregen?
Liefs uit Zweden

Margot 13-07-2011 21:44

Ha Agnes,

Heb nu pas je blog gevonden... tja blond ;-) Ga ff lekker verder met lezen hoe het met je is en stuur jou snel even een leuke email!!

Meis, have fun in Colombia en we zien elkaar

Xx Margot

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer