Go Slow, Ankie and Agnes crossing

Het is alweer even geleden sinds het laatste verhaal. We hebben intussen tijd weer een hoop meegemaakt. We zijn eigenlijk van het ene paradijs in het andere paradijs gerold.

Woensdag zijn we met de bus vertrokken vanuit Tulum naar Belize. Nouja niet helemaal met de bus. In Chetumal  (vaste land van Mexico) zijn we op de watertaxi gestapt naar Caye Caulker (eiland voor de kust van Mexico). In Chetumal paspoort controle en stempel in paspoort dat je het land verlaat. Er stonden allemaal politiemannen met geweer/mitrailleur klaar. Voordat we de boot op mochten werd van iedereen de bagage op een rijtje gelegd en wij moesten daar achter op een stoel gaan zitten, vervolgens werd de bagage door een drugs hond gecontroleerd. Toch altijd een beetje spannend,misschien ben je toch even je tas uit het oog verloren en heeft iemand er iets ingestopt…. Leg dan maar eens uit dat het jouw tas niet is. Inmiddels reizen we samen met nog 4 andere Nederlanders die we in Tulum hebben ontmoet, de broertjes Marc en Roy en Merijn en Aafke. Op de watertaxi besloten om allemaal in naar dezelfde accommodatie te gaan. Alleen zat telkens overal alles vol. Dus na 3 keer het eiland over gelopen te hebben met alle bagage hadden we eindelijk wat gevonden…. Kletsnat van het zweet, tja dat krijg je als je backpack wat zwaarder is omdat je ook jurkjes en rokjes mee wilt nemen hihi. We slapen in kleine basic bungalowtjes. Allemaal erg basic, min of meer schoon en een eigen toilet en douche met warm water!

Caye Caulker is dus een eiland voor de kust van Belize. En een totaal andere sfeer dan Mexico. Dit is al echt de Caribbean, alles is heel relax. Het motto is hier dan ook: GO SLOW. Wat aan alles te merken is. Iedereen is echt super relaxt, totaal geen haast, super vriendelijk. Er lopen hier ook allemaal van die rasta mannen rond haha en reggea music. Er zijn geen auto’s , alleen maar golfwagentjes. En ook dit is weer een echt paradijs. Met heerlijk eten, voornamelijk vis en kreeft… jammie… Kortom opnieuw een paradijsje.

Ook in Caye Caulker hebben we weer het nodige meegemaakt en gedaan natuurlijk.

Ankie is begonnen met het halen van haar padi open water duik brevet.

Ik heb een dagje heerlijk gerelaxt en met Aafke naar het strandje geweest. Zaterdag heb ik een duiktrip gemaakt naar de Blue Hole.

Ik moest al om 5 uur opstaan, want moest al om 5:30 in de duikschool zijn. Ik zou samen met Aafke gaan duiken in de Blue Hole (Merijn en Ankie zijn bezig met padi open water). Alleen was Aafke erg duizelig dat we naar de duikschool liepen. Dus die moest de 1e 100 meter al 3 x gaan zitten op de grond. Het ging echt niet, dus heb haar terug gebracht naar de bungalows (gelukkig kon ze de dag daarop opnieuw duiken). Inmiddels had ik nog maar net iets meer dan 5 minuten en het is 15 minuten lopen. Dus rennend naar de duikschool gegaan op mijn teenslippers. Daar aangekomen gingen we eerst ontbijten en toen de boot op. Het was vandaag helaas niet zulk mooi weer, dus de zee was ook wat wilder. De avond ervoor kwam vanuit het niets zomaar onwijze regen en onweer opzetten. De locals noemen dit een cold front en dat kan enkele dagen duren. Maar anyway het was dus 2 uur varen naar de Blue Hole. De Blue Hole is de meest bekende duikstek hier in Belize en you love it or you hate it. Het is namelijk een diepe duik into the blue. Je gaat in 1 keer naar 40 meter diepte blijft daar 8 minuten en gaat dan weer naar ondieper water zodat je ongeveer een duiktijd hebt van 25 minuten. Er is niet veel te zien, het gaat meer om de kick. Helaas vanwege de diepte ook lastig om foto’s te maken omdat alle kleur weg is (behalve blauw) en het is ook een stuk donkerder. Je houdt aan 1 kant de rotsmuur in de gaten (hier zijn vanaf 30 meter wel stalactieten te zien. Verder overal om je heen oneindig blauw water, omhoog, naar beneden en om je heen. Na deze duik nog 2 andere te duiken gemaakt. De 1e was niet heel bijzonder, de 2e was wel een erg mooie duik. Eagle ray gezien, verschillende schildpadden, lion fish, dikke kreeften, morenen en andere mooie tropische vissen. Alleen de terugrit was een beetje een helle rit. Zee was onwijs wild, je werd telkens vanaf de bank opgelift en vervolgens weer met een rotklap erop terecht te komen en dat 2,5 uur lang (en ze hadden geen kussentjes op de bank).

Verder heben we kayaks gehuurd en door de split gekayakt. In 1960 is Caye Caulker namelijk getroffen door een orkaan waardoor het eiland in 2-en is gesplitst. En dit heet de split.

Vanmorgen hebben we een snorkel tripje gedaan o.a. naar Shark Alley. Dit was echt super gaaf. Je kan hier snorkelen tussen de nurse sharks en sting rays. En je kan ze zelfs aanraken. Ze zwemmen gewoon tegen je op en je moet zelfs oppassen dat je niet op ze gaat staan.

Verder hebben we  vanmiddag een golf karretje gehuurd en het hele eiland over gecrost haha.

Wist je dat:

-          Ankie en ik het gelukkig goed met elkaar kunnen vinden

-          Zij ook een website bijhoudt: www.ankieopreis.waarbenjij.nu

-          Wij op het medische vlak goed vertegenwoordigd zijn: Aafke (huis)arts, Ankie verpleegster en ik fysio

-          Wij van het ene in het andere paradijs belanden

-          We hier weer engels kunnen spreken

-          Je in Midden Amerika nergens wc papier in de toilet mag gooien

-          Maar dus in een emmer ernaast

-          Je hier ook weer heerlijk eten hebt

-          Ik al 3 dagen achter elkaar kreeft heb gegeten

-          Dit hier omgerekend 10 euro kost met gratis drankjes en toetje

-          Dit net zo duur is als kip, dus je gek bent als je geen kreeft neemt!

-          Ik inmiddels 2 kakkerlakken bij ons op de kamer heb gezien.

-         Er hier ’s nachts veel leguanen en krabben rondlopen. Je die in het donker alleen hoort en pas zie als ze heel dichtbij zijn.

-          Dit de nodige schrik reacties en komische situaties oplevert.

-           Er hier geen auto's rondrijden maar golf karretjes

-           Er hier overal schommels zijn

-           Op het strand en in de bar

-           De rasta mannen hier om half acht 's morgens al aan het bier zitten

-          En zij ook geregeld een jointje opsteken.

 Dit waren weer in grote lijnen onze belevenissen. Roy en Marc zijn inmiddels alweer verder gereisd, zij hebben een iets strakker tijdsschema. Marc gaat bijna naar huis en Roy gaat nog door naar hun andere broer die door Zuid Amerika rondreist voor een langere tijd. En ook Aafke en Merijn zijn gisteren vertrokken. Wij gaan morgen weer verder. We gaan in Belize nog naar Lamanai, dit is een Maya site waar je in een bootje naartoe gaat over een rivier met krokodillen. Daarna gaan we naar Guatemala en kunnen jullie weer meegenieten van onze tropische avonturen.

Ik hoop weer op en hoop reacties dit vind ik namelijk erg leuk om te lezen!!

Liefs

Comments 11

Sander 25-01-2011 08:09

Hey agnes,
ziet er goed uit, jullie beginnen al wat bij te kleuren!
Het eiland lijkt precies op Bonaire, met hetzelfde blauwe water en dezelfde " go slow" mentaliteit. Relaxed hé.

Op de grotere diepte´s mis je een beetje de handmatige witbalans instelling van de camera, maar de blauwe kleur is er meestal voor een groot deel uit te halen door een digitale aanpassing van de witbalans. Stuur maar eens een foto op, dan zal ik kijken hoever dat lukt.

Straks samen duiken met Ankie? Leuk hoor!

En de kakkerlakken ... ach daar wen je wel aan in die landen.

Have Fun!

groetjes,
Sander

pap en mam 25-01-2011 11:00

Hallo Agnes.
Wat een belevenissen weer. Fijn, dat jullie zo genieten.
Doe je wel voorzichtig op de rivier met de ,,crocs,,? heb net een krokodillenfilm gezien. Nachtmerrie gehad. Pap vond het prachtig.
Geniet ervan en voorzichtig.
Groetjes ook aan Ankie.
Liefs pap en mam.

jannie wolf 25-01-2011 11:16

hoi agnes,
wat weer een prachtig verhaal. leuk om te lezen hoe mooi het daar is en ook prachtig dat het allemaal nog zo goed gaat en vooral hoe jullie genieten van alles. doe wel voorzichtig met jullie boottocht langs de krokodillen, lijkt mij niks hoor!!!!!!!!!!!!!!!
kijk alweer uit naar het volgende verhaal.nou succes maar weer verder, groetjes jannie

de Viersprong 25-01-2011 12:00

Hallo Agnes.
Hier goep 8 van de Viersprong.
We genieten van je verhalen, wij vinden dat al veel hebt meegemaakt, spannend hoor. ook leuk dat je er foto's bij hebt. Steek geen hand in het water als je over de krokodillenrivier gaat. Dan kun je namelijk niet meer mailen en missen wij je spannende verhalen. We hebben al weer een stip op de kaart gezet waar je bent en gaan straks nog even googelen naar de omgeving. Groetjes van ons allen.

Hans & Ellen 26-01-2011 19:25

Hoi Ag,

Ziet er goed uit die foto's!!! Vooral die foto met die haaitjes en roggen. Ben helemaal jaloers op je!!
Kreeften voor een tientje.......!!! Me spruitjeshutspot met braadworst valt in het niets......
Veel plezier nog en hou ons op de hoogte.

Gr.
Hans en Ellen

Oom en Tante in Brazilie 26-01-2011 20:50

Je moeder stuurde ons net een link naar deze site.
We zien dat je deze kant al (een beetje) op komt.
Vrees echter dat je ons Carnaval gaat missen.
Doe het dus rustig aan (Carnaval 2012 hier).

Greetz

S en T

Laura B. 26-01-2011 22:01

Hé Agnes
ik heb je al even een PB'tje teruggestuurd, maar deze belevenis had ik toen nog niet gelezen! Wat geweldig allemaal en hoe vond JIJ the blue hole? Love or hate? Lijkt mij vreselijk eng, maar ik ben ook een bange poeperd... Heb je al deze dingen, zoals ook de krokodillenrivier, van te voren al opgezocht? Leuk hoor, dan kom je ook nog eens ergens op plekjes waar je op 'vakantie' niet zo snel komt. Ben benieuwd wanneer we weer wat van je horen en nog veel plezier in Belize met Anky! groetjes ura.

Arno 30-01-2011 09:28

Agnes,

Wat een jheerlijke verhalen. Ik wordt elke keer jaloerser..Wij hebben hier ook een blue hole in het zwembad. Dat is de baan waar jij normaal zwemt. Die krokodillen kunnen je vast niet bijhouden dus dat is geen probleem.

Have fun,

Arno.

Laura en Paul 01-02-2011 13:19

Hey lieve Agnes,

Wat een gave belevenissen weer. Super zeg! De foto's zijn ook zo gaaf en we genieten om je op deze manier te volgen. Uiteraard met enige jaloezie..hahaha Leuk ook de personen uit de verhalen terug te zien op de foto!! Leuke boys ook. Je weet het he, alleen eentje uit NL uitzoeken...hihi Hebben jullie de krokodillenrivier overleeft, bij jou en Ankie alle ledenmaten nog aanwezig??? Ach asl verpleegkundige en Fysio is die revalidatie een eitje....
Hier alles goed, het weer is koud maar binnen is het lekker warm. Jasmijn is alweer 1 jaar geworden. Het was een erg druk maar leuk feestje. Ik zal je via de mail wel een foto sturen.
Geniet lekker verder en we kijken uit naar de volgende foto's en verhalen!! Veel liefs en een dikke knuffel Paul, Lau en een kus van Jasmijntje

Laura en Paul 01-02-2011 20:38

Hey lieve Agnes,

Wat een gave belevenissen weer. Super zeg! De foto's zijn ook zo gaaf en we genieten om je op deze manier te volgen. Uiteraard met enige jaloezie..hahaha Leuk ook de personen uit de verhalen terug te zien op de foto!! Leuke boys ook. Je weet het he, alleen eentje uit NL uitzoeken...hihi Hebben jullie de krokodillenrivier overleeft, bij jou en Ankie alle ledenmaten nog aanwezig??? Ach asl verpleegkundige en Fysio is die revalidatie een eitje....
Hier alles goed, het weer is koud maar binnen is het lekker warm. Jasmijn is alweer 1 jaar geworden. Het was een erg druk maar leuk feestje. Ik zal je via de mail wel een foto sturen.
Geniet lekker verder en we kijken uit naar de volgende foto's en verhalen!! Veel liefs en een dikke knuffel Paul, Lau en een kus van Jasmijntje

lidy van dam 01-02-2011 23:17

Gaaf man!!!! Ik wil zo wel bij jullie komen en meedoen. Hou je handen wel binnenboord op de crocrivier hè. Aan een fysio zonder hand heeft niemand iets. Wij zitten nog in de dikke sneeuw. Maar, eerlijk is eerlijk, het is ook prachtig. Alleen al die kleren......... Geef je nog licht? Vast niet. Blijf genieten van elke dag. dit neemt niemand je ooit nog af. Groetjes voor jou en Ankie.

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer