Surfer girl.... of toch niet

Van 29 maart t/m 1 april ben ik in El Zonte geweest.

Dit is een piepklein plaatsje aan de kust van El Salvador met zwart zand. En is een begrip vanwege de goede surfmogelijkheden. Dus tijd om het surfen weer eens te proberen.  7 jaar geleden in Zuid Afrika heb ik voor het laatst een poging gewaagd om te surfen. Mijn bijnaam daar was Surfergirl, alleen helaas niet vanwege mijn surfkwaliteiten, maar vanwege mijn bruine kleurtje en zongebleekte haar toen.  Al gauw werd duidelijk dat ik weer van voor af aan kon beginnen haha. De 1e dag een surfles genomen. We begonnen met oefenen op het droge en daarna in de zee. Er was een instructeur die je board vasthield dus het was gemakkelijk om te gaan staan. Maarja op een gegeven moment moet het natuurlijk ook zonder… Dus een hoop vallen en opstaan. Daarna nog 2 dagen geoefend met een aantal meiden uit Canada. Eén van de meiden Marie-Julie heeft foto’s gemaakt terwijl ik aan het proberen was. Was ik erg blij me. Een hoop spierpijn en blauwe plekken later lukte het gelukkig wel weer om te staan.

Maar zal nog een hoop moeten oefenen!! En gelukkig volop mogelijkheden in de komende landen!!  Maar de golven waren hier toch wel ietsje te hoog voor mij. Wij oefende in de whitewash (nadat de golven zijn gebroken), maar dat was pittig genoeg soms.  Maar wel erg gaaf om te zien hoe de echte surfers de golven surfen. Het is hier trouwens een stuk warmer dan in Guatemala en 30 maart zelfs de warmste dag van het jaar tot nu toe…. Geen idee hoe warm, maar het was niet te harden op het zwarte strand en je kon niet op het zand lopen. Dus zo ongeveer de hele dag in het water doorgebracht….

Vanuit El Zonte ben ik voor een weekend naar Yuajua gegaan. Dit is een plaatsje iets meer in de binnenlanden. Wat koeler en bekend vanwege de Foodfair dat elk weekend wordt gehouden. Een beetje vergelijkbaar met culinair plaza in Alkmaar, maar dan op zijn Salvadors… Daar kwam ik toevallig ook Devon weer tegen (een Amerikaanse) die ook in El Zonte was. Lekker gegeten en zondag een tripje naar de watervallen gedaan, wat echt maar 20 minuutjes lopen vanaf het dorp is.

We verbleven in hostel Mazeta en dat is echt het beste hostel tot nu toe. Super relax, aardige eigenaar en ruim opgezet. En Yuajua is echt een super leuk plaatsje.

Ik zou eigenlijk dinsdag verder gaan naar Tacuba naar parque El Impossible. Maar sprak maandag met een Nederlandse (Jyke) die in Yuajua woont en met paarden werkt. Ze kent Manolo de eigenaar van het hostel in Tacuba. Dus even Nederlands gekletst, vervolgens ging zij naar de supermarkt. Maar binnen een half uur was ze terug en vertelde ze dat Manolo haar toevallig had gebeld. En dat hij toevallig in de buurt was dus als ik wou kon ik over een uurtje een lift krijgen. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, want het reizen met de Chickenbus is lastig hier. Veel overstappen en propvol en snikheet. Alleen had ik net een was gedraaid, dus alles hing nog kletsnat aan de waslijn. Alles nat meegenomen en hier maar weer opgehangen. Jyke had me al gezegd dat Manolo een charmeur was en jahoor inderdaad een echte charmeur.  Was de eerste avond helemaal alleen in het hostel wat door Manolo en ouders wordt gerund. Je maakt echt een beetje deel uit van de familie, dat is wel heel leuk. De volgende dag ben ik samen met Manolo de bush ingeweest naar een koffiefarm die hij net had gekocht. Daar een beetje rondgekeken en schietles gehad. Jaja en ik was niet eens zo slecht!! De volgende dag kwamen Megan en Matt ook, 2 Canadezen die ik kende uit Yuajua. Woensdag zijn we op een soort van Canoying tour geweest. Met een hoog klim en klauter gehalte. Deze tour heet de watervallen tour, omdat je van verschillende watervallen naar beneden kan springen, variërend van 2 -10 meter. Super gaaf!!! Maar 10 meter was me wel te hoog!!

Verder heb ik hier een tijdelijk baantje. Ik ga de flyers en brochures van de tours vernieuwen en up to date maken. Met nieuwe foto’s en informatie. Dus de tours zijn voor mij gratis!! Ben daar nu druk mee bezig en blijf nog een aantal dagen hier, waarna ik weer verder ga. Want ik wil graag duiken in Honduras!!!

Wist je dat:

-          Ik nog hard moet oefenen met Spaans

-          Ze praten hier namelijk een stuk sneller…. En ik val al gauw terug op mijn engels….

-          Ik toch nog teveel kleren heb meegenomen uit Nederland

-          Ik dacht dat ik echt niet minder mee kon nemen….

-          Maar mijn backpack echt te vol is

-          Dus ik kleren aan het weggeven ben….

-          Ik nu echt heel weinig nog over heb.

-          Het volgende week Semana Santa is (Pasen)

-          Dat hier groots gevierd wordt…

-          Iedereen vrij heeft en er masaal op uitrekt…

-          Maar hopelijk niet naar Utilla (eiland voor de kust van Honduras)

-          Want daar ga ik heen

-          Er verder een hoop religieuze optochten plaats vinden…

-          Ik elk jaar opnieuw vergeet wat er nu eigenlijk gevierd wordt met Pasen

-          Ik weer aan het werk ga!!

Comments 6

Filip 11-04-2011 09:25

Godsamme,.......moet je mu echt zó de week laten beginnen????? En jij denkt dat ik nu gemotiveerd aan het werk ga?? hihihi

Oioi wat ben ik jaloers...........geweldige foto's heerlijke verhalen, zo herkenbaar (althans qua setting, niet de landen)......bahbah

geniet laiverd!!!! Groetjes Filip

Yvonne 11-04-2011 18:31

Hai Aggy,

Goed weer iets van je te lezen. Wat een mooie foto's weer, ben echt stik jaloers, maar hier in Nederland geniet ik ook lekker van het zonnetje. Surfen ziet er stoer uit, maar wat me een beetje van me tegenvalt is dat de 10 meter van een waterval je te hoog was. Je hebt notabene parachute gesprongen!!!!!! Grapje hoor (maar ik sprong in Frankrijk van 12 meter, nah nah....).
Hier verder alles nog rustig, Wurm laat nog even op zich wachten (hierdoor heb ik wel langer verlof!)
Nou geniet en ben erg benieuwd naar je duikavonturen in Honduras.
Groetjes Yvonne

lidy van dam 11-04-2011 22:16

Hej Agnes,
Ik heb net samen met je vader en moeder de laatste blog bekeken. Het is weer helemaal geweldig. Wat een avontuur! En wat een prachtige natuur. Net als alle andere reageerders ben ik ook stikjaloers. En zo´n baantje is natuurlijk ook om van te smullen. Vannacht blijf ik hier in Alkmaar slapen, dus we gaan nog even lekker verder met bijkletsen. Aan stof geen gebrek, jij komt natuurlijk ook wel uitgebreid aan bod We hebben vanmiddag zo heerlijk op het Waagplein in het zonnejte gezeten! Het is hier een mooi voorjaar en best warm. En dan te bedenken dat ik vorige week nog in een halve meter sneeuw in Zweden zat.
Die FARCfoto is wel heel stoer. Maar het gaf me ook een naar gevoel. Nou meid geniet vooral van alles en pas goed op jezelf. Tot het volgende bericht. Ik kijk er naar uit. Groetjes uit Alkmaar.

Laura B. 13-04-2011 22:40

Hé Agnes,
alles goed met je? Heb een tijd lang niets van me laten horen... foei. Trouwens er is iemand overleden, vandaar dat Pasen, maar dat terzijde Wat een mooie omgeving zit je weer in. Je Spaans zal in ieder geval beter zijn dan het mijne. En surfen, stoer hoor. Ik heb ook me gewaagd aan bodyboarden in Amerika en dat vond ik al heftig! En hoogtes ben ik ook niet gek op... hoe is het daar verder, geen heimwee nog naar ons? Moet zo de rest van je foto's nog even gaan bekijken, maar ongetwijfeld zal het niet tegenvallen. Ik ga trouwens in september de opleiding doen, da's ook wel spannend, maar lang niet zo avontuurlijk als jou trip!
Ik hoop dat je lekker zal genieten van alles wat nog op je pad komt. Liefs Laura.

Penney 15-04-2011 15:50

Hallo Agnes,

ik kwam via google bij jouw reisblog aan. Klinkt super leuk wat je allemaal meemaakt. Ik ga in mei naar El Salvador en aangezien er weinig recente reviews over el salvador te vinden zijn, mail ik jou ff. Heb je nog tips? Do's en Don'ts? Welke plek moet ik absoluut bezoeken? Thanx alvast.
Tip voor jou: Nicaragua is echt een aanrader, de stad Leon is super gezellig en weinig toerisme, leuk hostel (ViaVia) en vrijwilligerswerk. Mail me als je meer info wilt
en nog heel veel plezier!!!
groetjes Penney (uit Amsterdam)

Laura 18-04-2011 13:27

Hey lieve agnes,
Wat een mooi verhaal weer. Gave foto's!!! Super je te volgen, ook al is het weleens even stil vanaf deze kant. Ik volg je op de voet. Dapper het surfen en het watervalspringen. Ziet er erg gaaf uit. Niet aan mij besteed als bangerikje met dat soort dingen. Verder gaat alles zijn gangetje. Vr de twins weer bekijken. Oh ja ben nog even in de lappenmand beland door een acute Discopathie L5-S1 links (zal even weer wat latijns door je spaans gooien...hahaha). Ben dus even niet aan het werk, lig op de bank en wandel wat door huis. Doe alles zoveel mogelijk op verantwoorde manier. Saai op deze manier thuis te zijn. Maar goed het herstel gaat tot nu (ondanks de zwangerschap) zeer voorspoedig en ik heb wat afleiding van jouw mooie verhalen en foto's. Liggend op de bank, laptop tegen de knieen en hij blijft verder hangen aan de onderkant van mijn buik..hahahaha Hoop wo weer wat te kunnen doen op het werk. Verder het grootste nieuws is dat Yi bevallen is. Gister van zoon Sven. Verder nog geen info, ga haar vanmidd proberen te bellen. Hou je op de hoogte!!!
Nou geniet verder lekker, maar dat komt wel goed denk ik.
Veel liefs Lau

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer