Sweet Goodbyes

Ola Amigos,

 Daar ben ik weer. Dit keer met een verhaal uit Quetzaltenango, ook wel Xela genaamd (is een stuk makkelijker). Ik ben hier vanmiddag aangekomen vanuit San Pedro. Ik ga hier aankomende maandag beginnen met Spaanse les. Spannend!! Vanaf nu ben ik echt ‘alleen’ op reis. Vanmorgen heb ik afscheid genomen van Ankie en de Noren. Maar natuurlijk hebben we eerst wel een Goodbye party gehad!!

Ik nu op naar Xela en Ankie en de Noren naar El Salvador. De busrit was weer een hele belevenis. Zou om 7:30 vertrekken vanaf het reisbureau met een mini busje. Dit lijkt altijd standaard wel 3 kwartier later te zijn. Hele busje weer voller dan vol gepropt. Gezellig… Met op het dak een hele berg van tassen en koffers. Vanaf San Pedro moesten we eerst over een bergkam heen en halverwege viel 1 van de tassen van het dak (gelukkig niet de mijne). Gelukkig zag iemand het. Dus busje gestopt, tas weer vastgebonden op het dak en rijden maar weer. Nou ging dat laatste niet helemaal goed. We stonden namelijk halverwege een steile helling en het busje ging dus echt niet meer omhoog. Spinnende banden en stank van verbrand rubber als gevolg. Toen moesten er een aantal passagiers uitstappen en omhoog lopen zodat het busje wel weer tegen de helling op kon. Bij een benzine pomp moest ik overstappen naar Xela. En wie kom ik daar weer tegen…. Ankie en de Noren haha! (terwijl hun 1 uur later vertrokken….). Vervolgens was ik de enige naar Xela. Dus had een privé ritje in een jeep. Leuke chauffeur die goed Engels sprak. En vanaf nu ben ik dus echt alleen op reis!

 Maar ik zal weer even bij het begin beginnen (wel zo makkelijk).

Dinsdag zijn we (Ankie, de Noren en ik) vertrokken vanuit Antigua naar San Pedro. San Pedro ligt aan een meer genaamd Lago de Atitlán. We hebben wederom weer een mooi plekje gevonden. Aan het meer met een zwembad.Jippie.

 San Pedro is eigenlijk maar een heel klein plaatsje, maar wel gezellig met allemaal smalle steegjes.

We vonden eigenlijk allemaal wel dat het tijd was om een beetje te relaxen. Dus dat hebben we ook lekker gedaan. Lekker bij het zwembad gezeten en met z’n allen gekaart.

Al is het hier wel een stuk frisser. Wordt al vroeg in de middag koud, je moet dan echt wel iets met lange mouwen aan. Verder hebben we in een plaatselijk kroegje op woensdag avond met z’n alleen een film gekeken. Kings speech, goede film. Alleen liep de film 10 minuten voor het eind vast….Net op het belangrijkste punt zeg maar. Maar gelukkig hadden de Noren dezelfde film op de harde schijf van hun laptop!!! Dus met z’n allen op 1 bed aan de mini laptop gekluisterd de film afgekeken haha.

Donderdag zijn we actief bezig geweest. ’S Morgens hebben Mina, Ankie en ik meegedaan met een yoga les rondom het zwembad. Was eigenlijk best wel heel leuk, afgezien van het feit dat ik wel een beetje een stijve hark ben. Maar zeker voor herhaling vatbaar! Daarna hebben we kajaks gehuurd en het meer over gekajakt, wat eigenlijk een stuk verder was dan we dachten haha. Spierpijn dus!En ’s avond was mijn Goodbye party…. Heel gezellig. We hadden eerst lekker gegeten met z’n allen (dit keer ook 2 meiden uit Canada mee). En daarna gezellig gedronken en kaart spelletjes gedaan. We hebben erg gelachen!! We wilden eigenlijk graag een thema feest houden. Maar dat was eigenlijk te kort dag. Maar ach met een borrel op is er zo een thema bedacht. ‘Cats’. En een kattenkop is snel getekend met wat eye liner haha. Was een super gezellige avond en zal Ankie en de Noren echt gaan missen. Vreemd dat onze wegen nu een andere kant op gaan…. Maar het voelt ook goed om nu mijn eigen weg in te slaan en Spaans te gaan leren.

Vrijdag hadden we een bijkom dag en zijn we nog wel even naar de andere kant van het meer gegaan, naar een plaatsje San Marco. Is een spiritueel dorpje en staat bekend om tarot kaart lezen en massages. Maar helaas leek het wel of er niemand aan het werk was…. Iedereen was aan het mediteren of iets dergelijks.

De komende weken zal ik in Xela blijven om Spaans te leren. Denk voor 2-4 weken. Ik ga bij een gast gezin in huis, die ik morgen ga ontmoeten! Ik spreek 5 woorden Spaans dus dit gaat nog een hele onderneming worden, aangezien mijn gast familie geen Engels spreekt. Hmmm misschien moet ik nu nog even snel wat zinnetjes instuderen….Dus wordt vervolgd!!

Maar natuurlijk ook nog even wat wist-je-datjes:

-          Xela de één na grootste stad van Guatemala is

-          Er hier een vulkaan (Santiaguito) is die elke 45 minuten een kleine uitbarsting heeft

-          En afgelopen woensdag een grotere uitbarsting

-          Je nu als het goed is lava kan zien

-          Ik dus zeker daar een 2 daagse tour naar toe ga doen

-          Het hier wel een stuk kouder is. Rond de 20 graden overdag

-          Maar rond het vriespunt ’s nachts

-          Ik een lokale simkaart heb

-          Dit mijn nieuwe telefoon nummer is: +502 5605 4181

-          En ik dus weer kan sms-en ;-)

-          Maandag ga ik beginnen met Spaanse les voor 2-4 weken

-          Ik voorlopig dus weer even naar school ga

-          Ik heel benieuwd ben of ik het Spaans goed kan oppakken, aangezien ik helaas niet echt een talen knobbel heb….

-          Ik nu helemaal alleen op reis ben

-          En dus een beetje zielig ben

-          Jullie me blijer kunnen maken door veel berichtjes achter te laten op mijn weblog ;-)

-          De mannen hier wel naar je fluiten op straat, toeteren of iets roepen (wat ik meestal niet versta).

-          Het de laatste middag in San Pedro keihard regende en daardoor de stroom uitviel

-          Dit tot middennacht heeft geduurd en het dan echt echt heel donker is

-          Ze gelukkig koken op gas en we wel lekker hebben gegeten

-          Mina en Frode dit keer een schorpioen in bed hadden….

-          Er in San Pedro weer een hoop vage zweverige types waren

-          Die volgens mij de hele dag zo stoned als een garnaal zijn

-          Wij als nuchtere Nederlanders (en Noren) mooi wel met 2 beentjes op de grond staan!

Adios amigos

Last pictures

Comments 9

jannie wolf 13-02-2011 12:15

hoi agnes,
dat zal wel even vreemd zijn nu je alleen bent verder gegaan, maar wel iets wat in je schema lag, op spaanse les! ben erg benieuwd hoe het je zal vergaan in je gast gezin.
wij hebben vrijdag weer onze sjoel avond gehad en ja-wel je moeder heeft gewonnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! verder gaat het bij ons z'n gangetje, het is nu droog maar daar is het dan ook wel alles mee gezegd hoor, echt hollands weer dus.
nou agnes veel succes op "school"en kijk weer uit naar het volgende verslag. veel plezier weer, groetjes jannie

nico en annemiek (hera) 13-02-2011 18:34

hoi agnes,
wat een mooi verhaal, je beleeft heel wat en nu helemaal in je uppie.
hier alles oke, vandaag in schoorl hardgelopen......
leuk om je verhalen te lezen en je foto's te bekijken
groet en reis ze.......

de Viersprong 14-02-2011 09:21

Hoi Agnes,
Jij slaapt om deze tijd nog en wij zitten al héél zielig op school!!!Wij vinden je heel moedig dat je nu alleen bent. We hopen voor je dat je snel weer iemand vindt om mee verder te reizen. Was dat een grote, kleine of giftige schorpioen die de Noren in hun bed vonden? Bah, durf jij nog wel te slapen? Veel succes met je Spaanse les en we kijken weer uit naar je volgende verhaal.
Heel veel groetjes van de kinderen van de Viersprong en van hun juf. ( Dyt dus )

Laura B. 15-02-2011 07:09

Hé Agnes, even een kort berichtje want ik moet zo aan het werk, maar wilde toch even wat achterlaten aangezien je zo alleen bent... : ( Maar je redt je wel en wat het Spaans betreft, ook weer huiswerk zeker? Woordjes leren en zo, maar je hebt natuurlijk voor de juiste uitspraak de mensen vakbij je. Heel veel succes en tot lees, liefs Laura.

Filip 15-02-2011 23:16

Ola, como esta.????

Gatverdarrie, wil ook weer weg als ik dit zie en lees!!!........hoe is het laiverd? Ah stomme vraag! Dat zie ik toch,.......sjonge wat gaaf allemaal!! Heb me vandaag even bijgelezen aangezien ik ook weer terug ben,....althans lichamelijk! Indonesie ook mooi! Maar daar ben je nog laaaaaaang niet!

Geniet en ik mail wel ff!!!

Ankie 17-02-2011 03:32

He Agnes,
Hier Ankie vanuit San Salvador! Leuk verhaal en herkenbaar, haha.. Maar klinkt pittig hoor, je spaanse lessen! Maar uiteindelijk ga je het vast goed spreken.
Wel raar dat jij nu daar zit en wij nu hier. We missen je hier! We gaan vannacht met de bus naar Nicaragua. Volgens mij gaat dat iets van 15 uur duren. Pff.. Hele onderneming. Maar ja, moet maar even..
Weet je wie we trouwens weer tegen kwamen in Playa El Zonte, Russ. Haha.. Dit keer dus met 3 roodharigen op pad. Waarschijnlijk zien we hem in Nicaragua weer.
Nou spreek je snel weer! En veel succes met Spaans leren en natuurlijk ook heel veel plezier. Dat van die vulkaan klinkt trouwens wel erg gaaf!!
x Ankie en de groetjes van de Noren

Rob 19-02-2011 13:33

Ik volg je....


....sprakeloos

Arno 20-02-2011 10:30

Agnes,

Alleen in een omgeving die alleen een taal spreek die je nog moet leren. Eng, maar wel de beste leerschool die er is. Denk dat je je ondertussen wel al aardig verstaanbaar kan maken en de Spaanse lol kan meebeleven. Weet je gelijk wat je nageroepen krijgt. Zullen geen slechte dingen zijn.

Grt,

Arno.

lidy van dam 20-02-2011 14:28

ZIELIG?!?!? Helemaal niet!!! Iedereen is stinkend jaloers op je. Maar een nieuwe taal leren valt niet mee, (spreek uit ervaring). Maar als ze in je gastgezin alleen maar Spaans spreken moet je wel, en gaat het best lukken. Spaans heeft trouwens ook wel veel herkenbaars voor ons. Heel anders dan Portugees, dat ze bij je oom en tante in Brazilië spreken. Maar dat zie je dan wel weer.
Je gaat vast ook wel weer ander reisgezelschap ontmoeten, zodat je je niet zo alleen voelt. Veel plezier verder hor.

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer