La vida es un poco loca

Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laaste verhaal.

Ik weer een hoop heb meegemaakt! Heb het prima naar mijn zin in Xela en kom eigenlijk tijd te kort!!! Haha. Maar het  wordt nu toch echt wel weer tijd voor een update!! Eens even kijken waar te beginnen. Oja ben inmiddels ben ik van gastfamilie gewisseld. En heb mijn eigen kamer!! Jippie en leef nu in een soort paleisje. Heb nu 2 broertjes Pablo en Daniel (26 en 22). Woon bij Kyke en Jenna in huis (2 leraren van school). Heel veel meer luxe dan de vorige familie! Compleet andere wereld. Voordat ik bij mijn andere familie vertrok heb ik nog een typisch Nederlandse maaltijd voor ze gemaakt: HUTSPOT met een gehaktbal!! En het smaakte net zoals in Nederland! Voor mijn familie wat tortillas erbij, aangezien geen maaltijd zonder tortillas kan haha.

 

 Heb inmiddels een druk sociaal leven hier opgebouwd en heb nog maar 1 x ’s avonds thuis gegeten bij mijn nieuwe familie. Heb veel tijd doorgebracht met Annabelle (uit Chicago), mijn maatje van de afgelopen 2 weken. Helaas is Annabelle afgelopen donderdag weer vertrokken naar Chicago. Maar ik heb niet het idee dat we elkaar nooit meer gaan zien. Wie weet in Equador! Als afscheidskadootje heb ik een mooie sjaal gehad van de weverij hier.

Ook van mijn nieuwe familie heb ik een mooie sjaal van de weverij gehad. Kortom ben dus weer verwend. Verder heb ik 2 avonden met Giovanni gekookt. Waaronder een traditioneel Guatemaalteeks gerecht. Lekker hoor! Zelf tortillas met kaas gemaakt, lekker veel groente en salsa en als toetje gebakken bananen met bruine bonen. Ja bruine bonen zie je hier overal terug!!!

Vorige week dinsdag 8 maart was de laatste dag van carnaval. Dat is hier een feest (fiesta). Traditie is om eieren leeg te blazen en dan te beschilderen en te vullen met confetti. Deze eieren noemen ze cascarones.  Vervolgens moet je deze stuk slaan op elkaars hoofd! Haha altijd in voor een feestje. Dus op pad met Annabelle, Jon en Peter bewapend met onze tas met cascarones. Klaar om het slagveld te betreden. Was al gewaarschuwd door Fredy dat er behalve deze eieren ook meel en echte eieren in de omgang zijn. En dat als Gringo je een gewild doelwit bent!!! Al gauw waren we kansloos verloren met zn 4tjes tegen de locals haha. Dolle pret gehad. En hoop meel en helaas ook 3 rauwe eieren in mijn haar. Na afloop moesten we nog naar een lezing toe . Je had iedereen moeten zien kijken.

Vorig weekend hebben we met een groepje van school de hoogste vulkaan van midden-Amerika beklommen, Tajumulcu volcano. Zaterdagavond om 22:00 vertrokken we met een busje en 2 uur later startte we onze hike omhoog naar de top! Zodat we bij zonsopkomt bij de top waren. Nu heb ik 2 jaar geleden in Maleisie een berg beklommen van 4 km hoogte en was toen behoorlijk beroerd van de hoogte. En helaas ook dit keer weer. Misselijk, duizelig, maar de 4,2 km gehaald!! En bij zonsopkomst was het dit meer dan waard!!Super mooi uitzicht!! Maar ooh wat was het koud!! -20!! En sneeuw!  Maar gelukkig met elke stap naar beneden voelde ik me steeds beter!! Tja ondanks 4 weken op 2 km hoogte, blijf ik er toch eentje van onder het zeeniveau ;-)

Afgelopen weekend lekker hier in Xela gebleven. Een hoop gestudeerd en nu dan eindelijk weer een verhaaltje op de site. Zodirect weer hutspot maken, maar dit keer voor Giovanni.

Verder gisteren even op de thee geweest bij mijn oude familie en de foto’s die ik van de familie had afgedrukt! Waren ze erg blij mee. Ik had lekker een paar cakejes meegenomen en mocht niet vertrekken zonder een maaltijd gegeten te hebben met ze. En voordat ik volgende week vertrek moet ik nog een keer komen eten ’s avonds. Super lief.

Tja het plan is om nog 1 week te blijven en dan te vertrekken, op naar Salvador. Een beslissing met een dubbel gevoel. Ik heb het hier namelijk erg naar mijn zin en kan het zonder problemen nog zeker een aantal weken uithouden. Maar ik wil ook meer zien en verder reizen. Met mijn Spaans kan ik me aardig redden. Natuurlijk is het niet perfect na 6 weken, maar dat is het ook niet over nog eens 6 weken. En onderweg kan ik oefenen en dan in Zuid Amerika ergens weer les nemen. Maar ga Xela missen. Zo rot ik me voelde de eerste week zo gelukkig ben ik nu. La vida es un poco loca....

Wist je datjes:

-Ik mijn eerste spaanse boek heb gekocht

- De Alchemist van Paulo Coelho

- Ik nog een hoop op moet zoeken in mijn woordenboek

- Mijn gastouders afgelopen weekend een weekend naar Guatemala city moesten voor een familie bezoek.

- Mijn broertjes daarom de bloemetjes buiten hebben gezet

- En zowel vrijdag als zaterdagavond er een after party bij ons thuis was.

- Ik met spaanse les een aantal nieuwe woorden heb uitgevonden

- Arrivar voor to arrive en Fixar voor to fix

- Wat veel logischer is dan Llegar en Arreglar

- Annabelle dit volkomen met me eens was en deze woorden ook ging gebruiken

- Ik moet stoppen, omdat ik ver 20 minuten bij Giovanni moet zijn

Heel veel liefs

Agnes

Comments 12

Ankie 21-03-2011 01:30

He Agnes,
Dit keer een berichtje van mij uit Nederland, jammer genoeg! Had nog liever daar gezeten. Maar ja..
In ieder geval weer een leuk verhaal om te lezen! En mooi dat je nu iets luxer leeft. Dus nog een week en dan weer verder.. Als je nog tips wilt over een leuke plek om heen te gaan in El Salvador, dan roep je maar. Niet letterlijk natuurlijk, want dat hoor ik nooit..
Nou heb ik trouwens ook niet heel veel tips, want wij zijn alleen maar naar Playa El Zonte geweest en 1 nachtje San Salvador.
Maar je laatste weekje flink gaan genieten en goed je best doen bij je Spaanse lessen! En dan weer verder, gaaf man!
x Ankie

de viersprongetjes 21-03-2011 10:19

Hoi Agnes.
Dank voor de mail die je naar ons stuurde, dát vonden we nog eens leuk!!!! Je hebt niet verteld hoe de mensen de hutspot vonden, dat willen we best wel weten hoor! Ga je volgende week alleen verder, of heb je al een reismaatje gevonden? Is Salvador wel veilig? Geen enge dingen doen, als het niet nodig is! Is het op de "begane vloer"ook zo koud? BAh, maar je hebt wel wat moois gezien, anders dan in Egmond aan zee? Veel plezier nog Groeten van de juf en natuurlijk van ons. O ja, donderdag en vrijdag avond hebben we de musical, volgens de juf zit het er goed in!!! Het heet de trein en er gebeuren allemaal spannende dingen. Nou, doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Danaja 21-03-2011 12:30

Hoi Agnes,

Ik ben sinds gisteren alweer thuis met... Anouk, ons kleine dochtertje en zusje.
Ze is op 18 maart om 2:33 `s nachts geboren. 50 cm en 3250 gram. Alles erop en eraan! Helaas moesten we twee dagen in het ziekenhuis blijven ,omdat er nog iets bij haar gecontroleerd moest worden. De kans op een eventuele infectie was groot, maar alles is ok en ik ben reuzeblij, dat we weer thuis zijn.

Tja, een enorm slaapgebrek en een heel gedoe met Joris, maar ik ben echt blij en hoop, dat het allemaal gaat lukken.

Nu komt de lente en straks dan de zomer, kunnen we van gaan genieten in de tuin.

Ik ben blij, dat jij het nu zo reuze naar je zin hebt in Xela. Heel veel plezier nog en ik lees verder op je site!

Liefs,
Danaja

helen 21-03-2011 16:26

he ag

goed te lezen dat je helemaal bent ingeburgerd!
heb onderhand mijn telefoonrekening gehad en voor een kwartiertje bellen betaal ik 20,- euro! toch maar eens uitzoeken hoe we kunnen skypen
geniet ervan en succes met je reis verder

liefs
Helen

jannie 21-03-2011 17:02

hoi agnes,
wat fijn dat je het zo naar je zin hebt, dus daardoor zal het zeker wel lastig voor je zijn om verder te reizen maar ja je hebt vast nog van alles in je reis schema staan om te doen. ik ben ook benieuwd hoe de mensen daar onze hollandse hutspot vonden.
bij ons gaat alles z'n gangetje en we hebben het weekend kunnen genieten van heerlijk weer en veel zon. gisteravond met vrienden lekker gegeten bij het eetpaleis. vrijdag gaan we weer sjoelen bij je ouders, altijd gezellig. nou nu ga ik m'n aardappels schillen en bloemkool koken. tot horens maar weer en veel plezier verder.
groetjes jannie

hans 21-03-2011 19:34

Hoi Zus,

Je staat weer mooi op de foto!! Mocht je zo'n eierfeest nog een keer meemaken, dan moet je ff zorgen dat je rotte eieren bij je hebt, dat is nog leuker!! Veel plezier nog en we "skypen" binnenkort wel ff.

groeten,

Hans en Ellen

renske 22-03-2011 09:48

Hallo Agnes.
Pappa heeft je een lange mail gestuurd, dus ik reageer maar even op je verhaal en foto s.
Hele mooie foto s, vooral die vergezichten op de vulkaan.
Dapper hoor, dat je de vulkaan beklommen hebt met die kou.
Dus het weekend vertrekt je uit Xena. Zal wel weer wennen worden, dat je je rugzak op moet.
Veel plezier verder en pas goed op jezelf.
Liefs van ons en van Twanneman.

Peter 23-03-2011 21:31

Ha die Agnes

gaat lekker met je lees ik, en ik kan het zien ook aan de foto's
Wij zijn met de ploeg naar Brugge geweest om daar te lopen (10 mijl) staat natuurlijk niet in verhouding met wat jij allemaal meemaakt en ziet maar was ook erg leuk. Zondag naar Zandvoort voor de circuitrun. Ik loop behoorlijk veel de laatste weken en het gaat goed. Daar krijg je dus nog een hele kluif aan als je terug bent - zeker nu je je loopschoenen niet meegenomen hebt ;-)
Ik geniet van je foto's, zag ze ook al op facebook, en van je verhalen en ben zoals vele toch wel een beetje jaloers op je. Het gaat je goed kanjer, geniet maar en maak mooie dingen mee.

groeten Peter

Laura, Paul en Jasmijn 24-03-2011 12:56

Hey Agnes,
Super goed te lezen dat je het nu zo naar je zin hebt. En ja afscheid nemen en weer verder, lijkt me weer erg lastig. Maar daarentegen heb je nog zoveel moois voor de boeg!!! Geniet nog van je laatste dagen in Xela en daaran van alles wat er nog op je pad komt!!! We houden je in de gaten...hahaha
Veel liefs Paul Lau en een kusje van Jasmijn

Petra 25-03-2011 17:53

Hoi Agnes,
Elke keer geniet ik weer van je avontuur, geweldig om te lezen wat je zoal allemaal doet. Succes met Spaanse les en heel veel plezier en ik blijf je volgen. Het weer in Nederland is op dit moment lekker, en dit weekend gaat de zomertijd ook weer in.
Groetjes, Petra.

Lidy van Dam 26-03-2011 12:10

Hej Agnes,
Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt. Knap om hard te studeren en ook nog energie hebt voor feestjes en mooie tochten. Ik geniet telkens weer van je verhalen en foto's. Volgens mij is Nederland het enige land ter wereld waar ze eten door elkaar gooien en fijnstampen en ik heb nog geen buitenlander ontmoet die dat lekker vindt. Hoe was jouw ervaring met de hutspot? Ik heb ook gehoord dat je van rauwe eieren prachtig haar krijgt (ze doen het immers ook in shampoo), maar jouw haar is sowieso wel okay. Of meel op je gezicht ook zo goed is.......? Ik ben ook heel benieuwd of je bruine bonen nog steeds lekker vindt als je weer in Nederland bent, hahaha. Ik zie al weer uit naar een nieuw verslag. Pas goed op jezelf hoor in Salvador.

Marten 27-03-2011 15:38

Hallo Agnes,
Je hebt je nog niet verveeld daar hoor ik! Leuk dat je weer zo
goed met de locals overweg kan. Ben benieuwd naar die Zuid-Amerikaanse kookkunsten van jou als je terug bent. Hier alles goed.
Af en toe wat slaaptekort door de darmkrampjes van Hyke, maar verder gaat het goed met haar. Moet nu een luier verschonen dus brei maar weer een eind aan het verhaal. Dat weet je ook waar ik me op het moment zo al mee bezig houd. Veel plezier daar,
Groeten Marten

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer