Wining and Dining

Cartegena

Het zeiltripje naar Colombia eindigde in de havenplaats Cartegena. Een erg mooie stad, zeker het oude stadscentrum. Het oude stadscentrum is omringd door een stadsmuur en heeft wel wat weg van Toscaanse dorpjes zoals Lucca. Mooie kleine straatjes, overal balkonnetjes, mooie kleuren en leuke pleintjes. Een prima plek om een paar daagjes te vertoeven.

Sander, Sherrie and Magnus in Cartegena.

Gezellig door de straatjes dwalen.

leuke pleintjes.

Midden Amerika heeft helaas bijna geen knappe steden. De grote steden probeer je daar zoveel mogelijk te vermijden. Dus tijd om lekker rond te slenteren en te genieten. Vanaf de haven waren Sander en ik samen met Sherrie en Magnus naar een hostel gegaan met de tax. Magnus heet eigenijk Mattias en komt uit Zweden, maar werd op de boot omgedoopt tot Magnus. Dus nu was het Magnus, Agnes, Sherrie en Shander hihi. In het hostel kwamen we trouwens ook Michelle en Wouter weer tegen met wie we in Panama City hadden gefeest op straat. Even elkaars boot verhalen uitwisselen en boek exchange. Nederlanders hebben nml vaak van die makkelijke kleine boekjes dwarsliggers. Ideaal! In andere talen heb ik deze nog niet gezien. ’s Middags zijn Shander, Sherrie en ik naar het oude gedeelte gegaan en een beetje rondgedwaald en laat gegeten. ’s Avonds hadden we afgesproken met de hele crew van onze boot in een Australisch restaurant waar we onze paspoorten weer terug kregen. Helaas zaten wij nog vol van de lunch. Daarna nog wat gedronken op een gezellig pleintje in de oude stad. De volgende dag soort gelijk verhaal. Lekker rond kijken. Sherrie en ik hadden een tapas restaurantje gezien waar we heerlijk een hapje hebben gegeten en een heerlijk glas wijn voor lunch.

Wining and dining.

Eindelijk lekkere kaas (tja dat mis ik wel van Nederland) en lekkere wijn. ’s Avonds hadden we weer met de hele groep afgesproken voor dinner. De Italianen Paollo en Matteo hadden een lekker Italiaans restaurant gevonden. Helaas werkte dit niet helemaal goed met een grote groep, waardoor de service slecht was en het erg lang duurde. Maar we waren met goed gezelschap.

Met zn allen uiteten.

De volgende dag zijn Sander, Magnus, Sherrie en ik vertrokken naar Taganga (kustplaatsje ten oosten van Cartegena) en zo valt onze groep langzaam uiteen. Maar we zullen elkaar ongetwijfeld wel weer ergens tegen komen. De afgelopen 2 nachten dat ik wakker werd voor het nachtelijke toilet bezoek zwalkte ik rond tijdens het lopen en nee niet vanwege de drank. Net alsof ik nog op de boot zat. Heel vreemd, moest me overal aan vast houden, terwijl ik daar overdag helemaal geen last van had. Zal ik dan toch zeebenen hebben?? Maar in iedergeval gingen we dus op weg naar Taganga. Paar uurtjes met een shuttle busje. Alleen halverwege stopte ie ermee en stonden we met pech lang de weg.

Met pech langs de weg.

Na 6 maanden van gare chickenbussen en afgerachte taxis, zit je eindelijk in een knap busje en dan begeeft ie het… Gelukkig kwam na een klein uurtje een vervangend busje ons ophalen. Taganga zelf stelt niet zo heel veel voor, maar je schijnt er leuk te kunnen duiken. Dus voor de volgende dag 2 duiken geboekt. Nou had ik gelukkig geen hoge verwachtingen van het duiken hier en dat was maar goed ook… Zicht was 6-8 meter (nog altijd wel beter dan in Nederland) en gelukkig wel wat marine life te zien, maar niks echt groots of bijzonders. De eerste duik was een drift duik (stroming), nou was het meer een soort van gevecht tegen de stroming. Zo ontzettend sterk, je schoot echt overal voorbij. Dus telkens proberen vast te grijpen aan de rotsen en dan hing je echt horizontaal in het water en als je los liet werd je weer afgeschoten. De 2e duik was gelukkig wat relaxer.

Lekker charmante foto.

Een aal.

De volgende dag zijn we weer verder gegaan naar National Park Tayrona, ook weer aan de kust maar weer iets verder naar het oosten. Magnus en Sherrie bleven nog wat langer in Taganga. Het nationale park bestaat uit jungle en mooie witte palmstranden omgeven door grote rotsblokken. Eerst een klein stukje met de bus en vervolgens een uur door de jungle richting de verschillende campsites. Het uurtje door de jungle was nog een avontuur. Aangezien het pad een grote modderpoel was! Aangekomen op de campsite kon je slapen in hangmatten of in een aantal iglo tentjes. Ik heb 1 nacht in de tent geslapen en 1 nacht in de hangmat. Sander 2 nachtjes in de tent.

De campsite.

De hangmatten.

Het slapen in een hangmat blijft bijzonder. Het zijn niet de meest comfortabele slaapplaatsen en het zijn niet de meest lange nachten slaap, maar je bent wel echt buiten. Verder lekker een beetje op het strand gelegen en boekje gelezen. Mij hoor je niet klagen… Alleen het eten is wel over prijst in het park, dus we hadden ook zelf wat eten meegenomen om te koken, aangezien de lonely planet aangaf dat er een keuken was: it has a kitchen so you can cook your own food.

Nou nou keuken is wel een groot woord… (nog meer wining and dining....)

Dat werd hout zoeken en vuurtje maken haha. Uiteindelijk gelukt om de pasta te maken. Moet zeggen was niet de beste, maar smaakte prima na alle moeite. Gelukkig was er ook een restaurantje met wel een echte keuken en wouden ze wel warm water koken voor onze noodles. We hadden onze backpack achter gelaten in het hostel in Taganga, zodat we alleen onze daypack hoefde mee te nemen naar het Nationale park. Na 2 nachtjes in het National Park zijn we terug naar Taganga gegaan om onze backpack op te halen. Nog even een korte meet and greet met Magnus en Sherrie. Nog even een voetbalwedstrijd gekeken. Jaja de Copa America is aan de gang (vergelijkbaar met wat de EK voor ons is) en daarna de nachtbus gepakt van Santa Marta naar San Gil, 13 uur bussen!

Wist je datjes:

-       Colombia bekend is vanwege de White gold

-       Dat dit cocaïne is

-       We na 5 minuten in Colombia al aangesproken werden door een dealer die ons cocaïne wou verkopen.

-       Er werkelijk op elke hoek van de straat wel 1 staat…

-       Ik erg moet wennen aan de Spaanse taal van Colombia

-       Ze hier de helft van de woorden inslikken…

-       Colombia al gelijk heel anders is dan Midden Amerika

-       Overal cactussen staan

-       Sander alweer bijna naar huis moet…

-       Dit voorlopig voor mij de laatste keer strand was…

-       En mijn zomer kleren straks in de tas kunnen

-       En de warme kleren te voorschijn kunnen komen…

Last pictures

Comments 5

renske 22-07-2011 13:21

Hallo Agnes.
Weer een leuk verhaal en gezellige foto s.
Je staat in een mooi keukentje te koken hoor.
Dus nu moet je je weer alleen vermaken, maar je ontmoet kennissen genoeg, dus ik denk dat het geen probleem is.
Voorzichtig en de groeten uit een winderig en kil Alkmaar.
Pap, mam en Twannetje.

femke 23-07-2011 04:57

he Agnes,

nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
Volgens mij heb je het wel naar je zin in Z -amerika. Ik wacht natuurlijk nog steeds.... wanneer je naar NZ komt.
Het ziet er inderdaad erg avontuurlijk uit allemaal. Vooral de keuken en hangmat.
Hier gaat verder alles goed. Het is winter. We hebben vorige week net ons midwinterkerstfeest gevierd. Ach ja, je moet wat. En van de week hadden we oliebollen. Heerlijk. We hebben hier onze eigen nederlandse kok uit haarlem.
Wim is weer met melken begonnen en kalven. Ik werk in de apotheek, nog steeds dezelfde. Gebeurd niet zoveel op het moment. Vanavond gaan W en ik even naar de film. HP 2, in 3D. Ik hoop dat je een mooie verjaardag hebt gehad, maar dat zal vast wel !!
groetjes en xxx femke en wim

Laura 23-07-2011 18:43

Hey Agnes,

Als nog gefeliciteerd met je verjaardag. planning was op de juiste dag maar zoals je merkt is dat niet geheel gelukt, maar we hebben wel aan je gedacht. Kwam eergister je moeder nog tegen. Even gezellig gekletst voordat ze ging sporten.
Wat relaxt allemaal zeg!! Ziet er zo mooi uit, verlaten palmstranden... Soort expeditie robinson, alleen hoef je niet zelf eten te zoeken....hahaha Het keukentje had er ook wel wat van weg....
Zal weer even wennen zijn zonder die NL's om je heen. Maar nu kun je ook weer lekker je ding doen. Je hebt nog zoveel plannen. Ben benieuwd naar alles wat je mee gaat maken.... Mijn buik is inmiddels echt groter dan bij Jasmijn ooit geweest!!!! Jip en janneke groeien goed dus dat is het belangrijkste. En mijn buik is nog heel hoor!!!! Over 2,5 wk horen we wrsch of het wel of geen geplande keizersnede gaat worden.... Hoop van niet eigenlijk. Ben trouwens sinds afgelopen maandag volledig gestopt met werken. Na 4 wk vak, bleek dat ik echt niets meer kon op het werk, behalve wat admi... Dus hard alles afgemaakt (nog 2 kaarten en dan ben ik volledig klaar). Echt gek hoor om niet meer naar het werk te hoeven en alles te missen..... Het laatste nieuwtje heb je al ontvangen, verder zijn er volgens mij geen veranderingen.
Met Paul en Jasmijn gaat het ook goed. Jasmijn begint steeds meer verstaanbaar te kletsen. Erg gezellig. Zal je vanaf het koude regenachtige NL weer eens wat kiekjes sturen.
Geniet lekker verder van je mooie, spannende reis en houd ons op de hoogte!! Veel Liefs Paul, Laura en Jasmijn

Gonny 27-07-2011 20:55

Agnes, ten eerste nog gefeliciteerd met je 31e verjaardag en vele jaren in gezondheid gewenst. Beetje laat ivm onze korte vakantie naar Zuid Limburg. Met de caravan en dat is maar goed ook want het was een tikje fris en zo nu en dan een buitje of een hele dag buien. Ja Nederland hè. Je trekt dus binnenkort zuidelijker Zuid Amerika in. Daar zal het ook wel winter zijn voorzover je dat zo kunt noemen. De bergen in is altijd wat kouder natuurlijk. Ben weer benieuwd naar de volgende story. Groetjes uit Lemmer, waar binnenkort de Friese skûtsjes weer varen en het hoop ik eens een beetje zomer gaat worden.

jannie 05-08-2011 15:49

hoi agnes,
wat weer een prachtige belefenissen en wat ook weer mooi foto's, vooral van die "prachtige keuken!!!!!!!!
groetjes jannie

Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Want to receive an email when a new travel story is added? Signup for the mailinglist

Other travelstories

Meer informatie over Colombia

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer